Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA EĞİTİM PROJELERİ UYGULANIYOR   
SAMSAT’TA EĞİTİM PROJELERİ UYGULANIYOR

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından üç eğitim projesinin uygulanacağı bildirildi.

 

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz yaptığı açıklamada yapılan projelerle 535 aileden 832 öğrencinin eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağını söyledi.

 

250 bin YTL’ lik finansmanı olan projelerin onaylandığını ve önümüzdeki günlerde uygulanacağını kaydeden Kaymakam Dilsiz, projelerin maddi imkânsızlıklar yaşayan öğrencilere fırsat eşitliği sağlama bakımından önemli olduğunu vurguladı.

 

Dilsiz, “Maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen ilk ve orta öğretim öğrencilerine ÖSS ve SBS sınava hazırlanma olanağı sağlama amacıyla kursların kaynak, araç-gereç ve donanım açısından yeterli hale getirilmesi ve başarı düzeyinin yükseltilmesi hedeflenmiştir.” dedi.

 

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan proje ile daha fazla çocuğun bu eğitimden faydalandırmayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Ahmet Dilsiz şunları kaydetti;

 

“Bu proje, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, daha fazla çocuğun bu eğitim ortamından faydalanmasını sağlamak ve okul öncesi eğitimde okullaşma oranını artırmak amacıyla hazırlanmıştır. Ayrıca, mevcut anasınıfların fiziki şartlarını iyileştirerek, araç-gereç eksikleri ve donatım malzemelerini tamamlayarak fakir öğrencilerin beslenme giderlerini karşılayacak projenin olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum.              


Gönderen Editör, Perşembe, 30 Ekim 2008 13:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri