Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA BİR İLK DAHA   
SAMSAT’TA BİR İLK DAHA

          SAMSAT’A SİLAJLIK MISIR PAKETLEME MAKİNESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

 

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde silajlık mısır paketleme makinesi hizmete sunuldu. Vakumlu silaj makinesinin açılışını Adıyaman Valisi Ramazan Sodan yaptı.

 

          Sodan yaptığı açıklamada modern tarım aletlerinin kullanımının önemine işaret ederek hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

          Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği tarafından alınan ve Samsat ilçesinde kurulan seyyar makinenin dünyada sadece ülkemizde kullanıldığını ve yeni bir buluş olduğu kaydedildi.

 

           Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği Başkanı Sırrı Öztürk vakumlu silajda fire oranının yüzde 25’ten yüzde sıfıra indiğini ifade etti.

 

           Öztürk, “Dünya piyasasında diğer gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmemiz için kaliteli üretim ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi sağlanmalıdır. İlimizde kaba yem olarak yoğun olarak saman kullanılmaktadır. Ancak, saman sadece dolgu maddesi olup hayvana hiçbir faydası yoktur. Mutlaka silaj yapımı ve kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

            Tarım İl Müdürü Erdal Özer ise yaptığı konuşmasında Kırsal Kalkınma Programı çerçevesinde Damızlık Süt Birliğinin hizmete sunduğu makinenin silaj yapımı ve kullanımında önemli bir boşluğu dolduracağını kaydetti.

 

            İlimizdeki tarım aletleri hakkında bilgiler veren Özer, tarım aletleri alım ve kullanımının Tarım Bakanlığınca desteklendiğini ifade etti.

 

            Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz ise yaptığı açıklamada ilçe nüfusunun yüzde 80’lik kısmının tarım ile iştigal ettiğini belirtti.

 

              Dilsiz açıklamasında “Dünyada var olan küresel ısınma ve toprağın yorulması neticesinde kuru tarımda beklenen gelir elde edilememektedir. Bu nedenle modern tarım tekniklerinin kullanımı ve alternatif ürün yetiştiriciliği kaçınılmaz konuma gelmiştir. Kaymakamlığımızca yapılan örnek çalışmalar ve sulu tarıma geçilmesiyle yem bitkisi üretiminde yüzde 500’lük bir artışın olduğu gözlenmiştir. Bu bitkilerin değerlendirilmesinde önemli bir katkı sağlayacak olan silajlık mısır paketleme makinesi önemli bir boşluğu dolduracaktır.” dedi.

 

             Makinenin çalışmasını yerinde inceleyen ve teknik bilgi alan Vali Ramazan Sodan klasik usulde yapılan silaja oranla makine ile yapılan silajın daha hijyenik, kolay ve kaliteli olduğunu belirterek çiftçilerimizin bu tür çalışmalardan örnek alarak modern tarım ve hayvancılık yapmaları gerektiğini söyledi.

 

   

  

  

      

     




Gönderen Editör, Perşembe, 16 Ekim 2008 15:51, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri