Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİLÇE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI   
İLÇE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı.

 

           Kaymakam Ahmet Dilsiz’in başkanlığında gerçekleştirilen ve Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan toplantıya kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

 

           Kaymakam Ahmet Dilsiz yaptığı açılış konuşmasında 5442 Sayılı İl İdare Kanunu gereğince yapılması gereken toplantının birincisini gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

             Kaymakam Dilsiz, milletine saygılı, onu anlayan, onun yediğinden yiyen, oturduğu yerde oturan, onun bir parçası olan idare anlayışı ile hizmet edeceklerini, bunu bütün kurumlardan da beklediğini kaydetti.

 

            Kaymakam Dilsiz “Etnik kökeninden, kimliğinden, inancından, doğduğu yerden, ailesinden, eğitiminden dolayı ayrımcılık yapmayan, tarihine, geleneklerine ve millete ait değerlere sahip çıkan bir idare ile vatandaş odaklı kamu yönetimi anlayışı içerisinde olacağız.” dedi.

 

            Dilsiz, “Başta yöneticiler olmak üzere kamusal hiyerarşi içerisinde yer alan bütün kamu görevlileri hizmet için vatandaşı beklemek yerine, hizmeti yeni bir formatla vatandaşın en uygun biçimde istifadesine sunmaya çalışacağız. Amacı, hedefi ve yöntemi belirlenmemiş çalışma ve harcama şekli terk edilerek, ‘proje bazlı yöntem’ benimsenecektir. Bu çerçevede, kuruluşun vizyon ve misyonu belirlenerek, öngörülen vizyon ve misyona uygun projelerle kamuoyu önüne çıkılacaktır.” dedi.

 

             Kararların alınması ve uygulanması sırasında katılımcılığın esas alınacağını ifade eden Kaymakam Ahmet Dilsiz, “Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere vatandaşların katılımı için olabildiğince ortam hazırlanacaktır. Bunu sağlamak üzere, yapılan taslak çalışmalardan konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının haberdar olması sağlanacaktır. Hukukun üstünlüğü ilkesini tam olarak benimseyerek hukuk kurallarının tarafsız, tavizsiz ve eşit uygulanması sağlanacaktır. Bu çerçevede adalet duygusu, idarenin bütün eylem ve işlemlerinde temel alınması gereken en yüce değer olarak kabul edilecektir.” şeklinde konuştu.

 

             İnsan hakları ve kötü muamelenin önlenmesi konusunda taviz vermeyeceklerini belirten Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, bilgi edinme hakkı ve dilekçe hakkının korunacağını belirterek kurumlar arası diyalog ve işbirliğinin önemine dikkat çekti.

 

            Dilsiz, değişime ve dönüşüme açık, inisiyatif kullanan, çare üreten modelin benimseneceğini açıkladı.

 

           Kaymakam Dilsiz, vatandaşların kamu hizmetlerinden haberdar edilmesi amacıyla basın bültenleri hazırlayacaklarını ve şeffaflıktan ödün vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

 

            Kurum amirlerinden sorunları ile ilgili bilgi alan Kaymakam Ahmet Dilsiz öncelik ve önem sırasına göre kısa sürede sorunların çözümü için yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

 

 




Gönderen Editör, Salı, 07 Ekim 2008 20:04, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri