Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) nevroz kutlaması etkinlikleri gerçekleştirildi.
Samsat Kültür evi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş İl Başkanı Gülseren Öner, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş İl Başkanı M. Ali Alataş, HDP Samsat İlçe Başkanı Abdulaziz Ertan ve bazı partililer katıldı.
Adıyaman’ın Samsat ilçesinde protokol üyeleri şehit ailesini ziyaret etti.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Göltarla köyünde Kıbrıs şehidinin ailesi ziyaret edildi. Ziyarette bulunan 13 yaşındaki Zehra Aslan, şehit babasının elini öperek, minnet duygularını ifade etti.
Adıyaman’ın Samsat ilçesi ile İstanbul’un Eyüp ilçeleri kardeş ilçe oldular. Türkiye’de kabirleri bulunan ve yerleri sahih delillerle kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Hz. Ebu Eyyup El-Ensari'nin İstanbul’un Eyüp ilçesinde, diğer sahabe Safvan bin Muattal kabrinin ise Adıyaman’ın Samsat ilçesinde olması nedeni ile bu iki ilçenin kardeş ilçe olmasına karar verildi.
Her iki ilçenin manevi değerlerinin karşılıklı olarak daha etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak, sosyal ve kültürel, proje ile hizmet uygulamalarını paylaşmak, yerel yönetimler alanında işbirliğinde bulunarak dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kardeş şehir olmaya karar veren Samsat Belediyesi ile Eyüp Belediyesi karşılıklı Meclis kararları aldılar.
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bu yıl kutlu doğum etkinliklerine erken başlandı. Her yıl Nisan ayında kutlanan kutlu doğum etkinliklerine, ilkbahar ağaç mevsimini değerlendirmek amacıyla erken başlandığı, bu nedenle Sahabe Safvan Bin Muattal kabrinin bulunduğu alana bin 800 adet tüplü çam fidanı dikildiği bildirildi.
Samsat İlçe Müftülüğünün organizesinde Samsat İlçe Jandarma Komutanlığı, Samsat Belediyesi ve Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile gerçekleştirilen ağaç dikim törenine Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman İl Müftü Vekili Musa Çiftçi, Personel ve İdari Mali İşler Müdürü İsmail Karaman, Samsat Müftüsü Osman Gülbe, bazı kamu k ...
Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ile birlikte ortaöğretim öğrenci pansiyonunu denetleyerek, öğrencilerle öğle yemeğinde sohbet etti.
Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesinde eğitimlerini sürdüren 80 öğrencilerinin kaldığı ortaöğretim pansiyonunu denetleyen Kaymakam Kürşad Atak, alınan gıda ürünlerinin kaliteli olup olmadıkları, miadı geçmiş gıdaların olup olmadığı, sebze ve meyvelerin tazelik durumları, genel temizlik ve hijyen gibi konuları inceledi.
Öğretmen ve öğrencilerle birlikte öğle yemeğine katılan Kaymakam Atak, öğrencilerle sohbet ederek, bir sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordu.