Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR FITIR SADAKALARINI ARAKAN’A GÖNDERİYOR…   
SAMSATLILAR FITIR SADAKALARINI ARAKAN’A GÖNDERİYOR…

Samsat’ta başlatılan yardım kampanyası ile Arakan’daki zulümden dolayı oradaki mağdur olan insanlara yardım etmek için Ramazan ayında verilen fıtır sadakalarının Arakan’a gönderildiği bildirildi.

    

Samsatlıları Ramazan ayından sonra da yardım kampanyasına destek vermeye davet eden Samsat Sahabe Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sahabe-Der) Başkanı Haşim Uçar; “ Toplanan yardımları Arakanlı Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında aracılık ediyoruz. Açlık ve sefalet çeken bu insanlara yardım elimizi uzatacağız. Tüm sivil toplum kuruluşları ile Samsatlıları kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

    

Topladıkları yardımları yardım komisyonu başkanı İsmail Küçükaslan kontrolünde bekletilmeden ilgili hesaplara yatırıldıklarını söyleyen Uçar, son yıllarda gerçekleştirdikleri birçok yardım kampanyasıyla mazlumların sıkıntılarını bir nebze olsun gidermeye çalıştıklarını söyledi.

    

Son zamanlarda açlık ve yoksulluğun kol gezdiği Arakanlı Müslümanlara yardım yapmak için kampanya başlatan ve bu konuda kolları sıvayan Samsat Sahabe-Der’in topladıkları yardımları İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla yardım bölgesine ulaştırıldığı bildirildi.

    

Yardım yapmanın insanlık görevi olduğunu belirten Dernek Başkanı Haşim Uçar bugüne kadar yurt içinde ve dışında birçok yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini belirterek, son üç yıldan bu yana Filistin, Gazze, Somali ve pek çok ülkede meydana gelen doğal afetler sonucunda kampanya düzenlediklerini ifade etti.

           

Arakan’a yardım etmenin dünya Müslümanlarının boynunun borcu olduğunu söyleyen Uçar, bugüne kadar düzenlenen kampanyalarda olduğu gibi aynı hassasiyeti arakan içinde gösterilmesini beklediklerini kaydetti.




Gönderen Editör, Cuma, 17 Ağustos 2012 13:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri