Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARI DESTEKLENECEK…   
MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARI DESTEKLENECEK…

          Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde 2012 Yılı Makine Ekipman Desteklemelerinin başladığı bildirildi.

 

          Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için, belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını destekleyen 2012 Tebliğinin yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 Ağustos 2012 tarihi mesai bitimine kadar müracaatların yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Yılmaz yaptığı açıklamada; Anıza direkt ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, canlı balık nakil tankı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sistemi kurulması, biçerbağlar, güneş kolektörü, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, mibzer, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sıra arası çapa makinesi, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, gübre dağıtma makinesi, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi, tambur filtre gibi makine ve ekipmanlarına hibe desteği verileceğini kaydetti.

 

Bireysel başvurularda üst sınırının 50 bin TL’lik yatırım tutarındaki projelerin 25 bin TL’ si, tüzel kişi başvurularında ise 100 bin TL’lik yatırım tutarındaki projelerin, 50 bin TL’sinin karşılanacağını söyleyen Yılmaz, sadece Süt Üretici Birliklerinin 100 bin TL. ' lik yatırım tutarı kadar birden fazla Süt Soğutma tankı alabileceklerini açıkladı.

 

Yılmaz, “Bu tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje teklifleri, İl Müdürlüğümüze tahsis edilecek bütçe kaynakları doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerimizce kabul edilecektir. Verilen süre içerisinde çiftçilerimizin müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Modern tarım tekniklerinin teşvik edilmesi ve kullanılması bakımından önemli bir imkan sunulmaktadır. Çiftçilerimizin bu imkanlardan yararlanmaları için İlçe Müdürlüğü olarak her türlü teknik desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 13 Temmuz 2012 07:55, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri