Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA TÜRK MALI HAFTASI YERLİ ÜRÜNLERLE KUTLANDI   
SAMSAT’TA TÜRK MALI HAFTASI YERLİ ÜRÜNLERLE KUTLANDI

            Samsat ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malı Haftası Örentaş İlköğretim Okulunda kutlandı.

            Düzenlenen törene Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Emniyet Amiri Nadir Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş, diğer bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci velileri katıldı.

            Törende yöresel yemekler, tatlılar ve içecekler ikram edildi. Öğrenciler tarafından şiirler ve türküler okundu. Örentaş İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencileri yöresel kıyafetlerle podyumda boy göstererek asker üniformalı bir öğrenci Türk Bayrağını açarak öpüp başına koyunca uzun alkış aldı.

            Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı bu haftanın ruhuna uygun olarak yerli mallarının kullanımının teşvik edilmesi ve kullanılması gerektiğini belirtti. Kaşıkçı konuşmasında; “Yabancı mallar alırken verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyeceğini düşünerek elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen kola tüketiminin pekte yararlı olmayacağı gerçeği ile bu tür tüketimler yerine kültürümüze has şalgam, ayran gibi içecekleri tüketmemizde yarar var. Bu etkinliği düzenleyen okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.




Gönderen Editör, Cuma, 15 Aralık 2006 07:28, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri