Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsatlılar Dernekleşiyor…   
Samsatlılar Dernekleşiyor…

         Merkezi Adıyaman’da olacak şekilde “Samsatlılar Derneği” adı altında bir dernek kurma çalışmaları başlatıldı.

 

            Adıyaman Öğretmenevi Abdulgafur Büyükfırat Toplantı Salonunda bir araya gelen Samsatlılar dernek kurulması ile ilgili olarak bir çalıştay gerçekleştirdiler.

 

            Toplantıyı yöneten Aziz Yazan derneğin kuruluş amacı ve Samsatlılara yapacağı katkıları anlatarak, derneğin çok geniş bir vizyona sahip olduğunu, yakın bir tarihte Samsatlıların birlikteliğini sağlayacak projelere imza atılacağını kaydetti.

 

            Söz alan Memet Aktaş ise, derneğin kuruluşu ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. Derneğin resmi başvurusunun yapıldığını ve eksikliklerin giderilmesi çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Aktaş, dermek için yer kiralandığını, teşrifatının tamamlanması ile birlikte Samsatlılara hizmet vereceğini söyledi.

 

            Dernek kurucu Başkanı Fahrettin Çelik ise derneğin kapısının bütün Samsatlılara açık olduğunu, siyasi düşüncesi, şehirlisi, köylüsü, etnik kökeni, aşireti veya inancı her ne olursa olsun kimliğinde “Samsat” ibaresi geçen bütün vatandaşların bu dernek çatısı altında birleşmeye çağırdı.

 

            Çelik, “Samsat ilçesi Atatürk Baraj Gölü altında kaldıktan sonra başta Adıyaman merkez olmak üzere yurdun dört bir tarafına dağılan Samsatlılar yıllardır bir araya gelebilmenin özlemini çektiler. Bir araya gelebilmek için birilerinin ölmesini beklediler ve taziyeyi vesile ederek özlem giderdiler. Dernek kurmamızdaki birinci amacımız Samsatlıları bir araya getirmek, sosyal ve kültürel bazı faaliyetleri yürüterek, bu alanlarda hissedilen eksiklikleri tamamlamaktır.” dedi.

 

            Sadece Adıyaman il merkezinde ikamet eden 20 bin seçmenin kimliğinde “Samsat” ibaresi yazılı olduğunu belirten Çelik, bu potansiyelin değerlendirilerek yine Samsatlıların menfaatine kullanılması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 07 May 2012 07:01, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri