Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTaşkuyulu Kızlar El Emeklerini Sergiledi…   
Taşkuyulu Kızlar El Emeklerini Sergiledi…

            Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, Taşkuyu köyünde açılan dikiş ve ahşap boyama kurslarında yapılan ürünler sergilendi.

 

            Taşkuyu İlköğretim Okulu toplantı salonundaki sergili Samsat Kaymakamı Recai Karal’ın eşi Fatma Karal açtı.

 

            Karal açılışta yaptığı konuşmasında, sergilerin köylerde yapılmasının motivasyon ve birlikteliğe vesile olacağını belirterek, kurslara katılan kursiyer ve usta öğreticilere teşekkür etti.

 

            Karal, “Yaşam boyu eğitimin bir hak olarak tanındığı bu çağda, yaşadığı ver veya yaşı her ne olursa olsun insanlarımızın eğitim olanaklarına ulaşmasının temin edilmesi gerekir. Halk Eğitim kursları bu anlamda çok önemli bir yere sahiptir. Bu kurslarda üretilen ürünlerden ekonomik gelir elde edilmesi ve genç kızların ailelerine maddi destek sağlanmasına da olarak sağlanması gerekir.” dedi.

 

            Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mazhar Aktaş ise yaptığı açıklamada, kursları planlarken, toplumsal beklentiler doğrultusunda ve toplumsal kalkınmayı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini, bireyin yaşamını daha iyi koşullarda sürdürmesi ve toplumsal yapı içerisinde üzerine düşen görev ve sorumluluğunu yerine getirebilmesini temin etme amacına hizmet ettiklerini ifade etti.

 

            Sergiye Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mazhar Aktaş, bazı okul müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 06 Nisan 2012 07:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri