Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERAtatürk Baraj Gölünde Avlanma Yasağı Başladı…   
Atatürk Baraj Gölünde Avlanma Yasağı Başladı…

            Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, “Su Ürünleri Avlanma Yasağı” sürecinin başladığını bildirdi.

 

            Yılmaz yayınladığı basın bildirisinde 2012 yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı kapsamında Atatürk Barajı avlaklarında 1 Nisan ile 1 Temmuz tarihleri arasında su ürünleri avcılığının yasaklandığını kaydetti.

 

Yılmaz, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı ve 2/2 Numaralı Amatör Amaçlı Tebliğler çerçevesinde Samsat ilçesinde kıyısı bulunan Atatürk Baraj Gölünde 01 Nisan - 01 Temmuz 2012 tarihleri arasında su ürünleri avlanma yasağı uygulanacağını belirterek, avlanma yasağı süresince bu hükümlere uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacağını ifade etti.

 

            Yılmaz şunları söyledi;

 

            “Avlanma yasağı en çok yörede yaşayan balıkçıların yaranına bir uygulamadır. Avlanma yasağına uymayanları İlçe Jandarma Komutanlığına veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüze bildirilmesini istiyoruz. Avlanma yasaklarının olduğu dönemler balıkların üreme dönemi olduğu için av yasağına uyulduğunda daha sonraki yıllar daha fazla balık avlanabilecek ve balıkçılar bu durumdan daha karlı çıkacaklardır. Yöre insanları ve özellikle de balıkçıların bu konuda hassas olmaları gerekir.” dedi.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 06 Nisan 2012 07:27, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri