Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’ta Biçerdöver Operatörlüğü Kursu Açıldı…   
Samsat’ta Biçerdöver Operatörlüğü Kursu Açıldı…

          Samsat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile biçerdöver operatörlüğü korsu açıldı.

 

Cumhuriyet Konferans Salonunda başlayan kursun iki hafta süreceği ve kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere başarı belgesi verileceğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, bu çalışmanın çiftçilere istihdam alanı yaratacağını söyledi.

 

Yılmaz, “Her yıl hasat sezonu ilçemize diğer illerden biçerdöverler gelerek hububat alanlarında çalışmaktadırlar. Yöremizde biçerdöver almak isteyen çiftçilerimiz, bu makineleri kullanacak operatör bulamamaktadırlar. Kurslarımız neticesinde bu yıl ilçemiz hububat alanlarında kendi biçerdöverlerimiz ve kendi operatörlerimiz ile hasat yapmayı planlıyoruz. Yöre şartlarını ve araziyi iyi tanıyan operatörlerin çalışması neticesinde dane kayıplarının yüzde 3’ ün altına düşmesi sağlanacaktır. Vejetasyonun yağışlı geçmesinden dolayı hasat sezonunun daha verimli geçeceğine inanıyoruz. İlkbahar yağışlarının da yeterli olması durumunda dekara verimin önceki yıllara göre yüksek olmasını beklemekteyiz.” dedi.

 

İlk başta teorik bilgilerin Ziraat Mühendisi Emine Şenkuş tarafından verildiğini belirten Yılmaz, daha sonra Ziraat Mühendisi Fahri Can tarafından ise tarım alanında, uygulamalı olarak eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

 

Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mazhar Aktaş ise yaptığı açıklamada, kurs açmayı planlarken, vatandaşların ihtiyaçları ve taleplerinin göz önünde bulundurulduğunu belirterek, bilimsel, teknolojik, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişime katkı sunan projeler üretildiğini kaydetti.

 

Aktaş, “Toplumsal refah ve milli kalkınmayı ön planda tutarak yürütülen yaygın eğitimle yöresel özellik ve ihtiyaçlara göre üretim ve istihdamı arttırıcı çalışmalar yürütmek istiyoruz. Biçerdöver kursunu bu kategoride değerlendiriyor ve önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de yine vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 20 Mart 2012 09:05, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri