Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’ta Destekleme Paraları Ödendi…   
Samsat’ta Destekleme Paraları Ödendi…

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, 2011 yılı destekleme ödemelerinden mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi için müracaat eden çiftçilerin hesaplarına hak edişlerinin yattığı bildirildi.

 

            Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsat İlçe Müdürü Erdal Yılmaz yaptığı yaptığı açıklamada Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 855 çiftçiye 858.654,84 TL destekleme ödemesi yapıldığını açıkladı.

 

2011 yılı güzlük sertifikalı tohum desteklemeleri ise Bakanlığı gönderildiğini belirten Yılmaz, çok yakında bu ödemelerin de yapılacağını belirtti.

 

Yılmaz; “Sertifikalı tohum kullanarak üretim yapan 46 çiftçimize 36.208,74 TL destekleme ödemesi yapılacak. Bakanlığımızca sertifikalı tohum kullanımının ve toprak analizi yaptırmanın özendirilmesi amacıyla yapılan desteklemeler sayesinde her yıl bir önceki yıla göre artış gözükmektedir. Üretimde verimin ve kalitenin arttırılması yönünde eğitim çalışmalarına da ağırlık verilerek kullanılan tohum, fide ve fidanların kesinlikle sertifikalı olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerin uygun dozda, uygun gübre kullanamayacağını belirten Yılmaz, bunun ise doğrudan verimi etkileyeceğini sözlerine ekledi.

             




Gönderen Editör, Çarşamba, 07 Mart 2012 12:19, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri