Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSahabe’deki Kutlu Doğum Kutlama Hazırlıkları Başladı…   
Sahabe’deki Kutlu Doğum Kutlama Hazırlıkları Başladı…

 

Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, düzenleyecekleri Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları için hazırlıkların başladığını bildirdi.

 

Albayrak, her yıl 40-50 bin kişinin katılımıyla kutlanan, Sahabe Safvan bin Muattal kabrindeki kutlu doğun etkinliklerine yine en az 50 bin civarında vatandaşın katılacağını beklediklerini söyledi.

 

Albayrak, yaptığı açıklamada Samsat'ın Sahabe mevkisinde 14 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirecekleri Kutlu Doğum Haftası kutlama programına ilişkin hazırlıklar kapsamında davet edilecek kişi ve gruplar ile görüşmeler yapıldığını kaydetti.

 

Albayrak, yapılan görüşmeler neticesinde ünlü ilahi ve ezgi yorumcusu Ömer Karaoğlu, Grup Dergah ve Grup Revza’nın yanı sıra Kuran-ı Kerim Okuma Türkiye 1. si Kurra Hafız Adem Bilir’in katılımlarının sağlanacağını açıkladı.

 

Müftü Albayrak, Cumartesi günü öğlen namazı ile başlayacak olan programın yatsı namazı ile biteceğini, ancak isteyen vatandaşların gece boyunca alanda kalabileceklerini ifade etti.

 

Adıyaman il ve ilçelerinden gelecek din adamları tarafından, türbe içerisinde gün boyunca sürekli Kuranı Kerim okunacağını belirten Albayrak, vatandaşların sinevizyon sunumu ile Sahabe ve burada yürütülen proje hakkında bilgilendirileceğini belirtti.

 

Albayrak, “Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfından bir çok yetkilinin katılı ile gerçekleştirilecek etkinliklere katkı sunmak isteyen kişi, dernek veya kuruluşlar bizimle irtibata geçmeliler. Programın tek elden yürütülmesi gerekmektedir. Adıyaman’da kutlu doğum etkinliklerinin başlama töreni olan Sahabe’deki etkinliklerin en güzel bir şekilde sunulması için gerekli bütün tedbirleri almaya çalışıyoruz. Kalan süre zarfında gelecek her türlü teklif ve öneriler değerlendirilecektir. Bütün amacımız vatandaşlarımızın huzur içerisinde kutlu doğumu kutlamalarını temin etmektir.” dedi.

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 01 Mart 2012 12:58, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri