Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERAK Parti Samsat İlçe Başkanı Aslan; “Fransa Ayıbını Temizleme Adına Önemli Bir Adım Attı.”   
AK Parti Samsat İlçe Başkanı Aslan; “Fransa Ayıbını Temizleme Adına Önemli Bir Adım Attı.”

          Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Samsat İlçe Başkanı Abdulkadir Aslan, Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasanın iptalinin Fransa’nın ayıbını temizleme adına önemli bir adım olacağını söyledi.

 

            Fransa’da bir grup milletvekili ve senatörün yasanın iptali için yaptıkları başvurunun karara bağlanması ile ilgili olarak bir açıklama yapan Aslan, Anayasa Konseyi tarafından iptal edilen yasanın Türkiye ve Fransa ilişkilerin daha kötüye gitmesini de engelleyeceğini belirtti.

 

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini inkar edenlerin 1 yıl ile 45 bin avroya kadar ceza istemiyle yargılanmalarını öngören yasanın iptali ile Türkiye, Ermenistan ve Fransa ile dolaylı olarak ilgili ülkelerin menfaatine olduğunu kaydeden Aslan yanlıştan dönmenin en çok Fransa’nın ayıbını temizlemesi bakımından önemli olduğunu kaydetti.

 

Aslan, “Fransız hukukçular, Fransız siyasetçilerine bir hukuk dersi vermişlerdir. Tarihi yargılama siyasetçilerin işi değil bağımsız ve tarafsız tarihçilerin işi olmalı. Nasıl ki, yanlışlarından dolayı Fransız siyasetçilerini eleştiriyorsak, Anayasa Konseyi üyelerini de bu ilkeli tutumlarından dolayısıyla kutlamak gerekir.” dedi.




Gönderen Editör, Perşembe, 01 Mart 2012 09:26, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri