Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA SULAMA EĞİTİMİ VERİLDİ.   
SAMSAT’TA SULAMA EĞİTİMİ VERİLDİ.

          Samsat ilçesinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP-BKİB) tarafından uygulamaya konulan GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) kapsamında “sulama” eğitimi verildi.

 

Cumhuriyet Konferans Salonundaki toplantıya Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz, Samsat Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Fırat ve çiftçiler katıldı.

 

Proje ekip Lideri Ahmet V. Coşandal bölgesel kalkınmanın sağlanmasında önemli bir bileşen olan tarım sektöründe, tarımsal doğal kaynakların uygun değerde kullanımını sağlayacak eğitim ve yayımın etkin bir şekilde verilmesi amacıyla sürdürülen proje kapsamında, Samsat ilçesinde “Suyu Etkin Kullanıyorum, Kırsalda Kalkınıyorum” isimli eğitim çalışması düzenlediklerini belirtti.

 

Coşandal açıklamasında, “Projenin amacı GAP Bölgesi'nde sulamaya açılmış ve açılacak alanlarda tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına katkıda bulunmaktır. Samsatlı çiftçilere bu eğitim çalışmamızda, yüzey salma sulamanın zararları, toprakta çoraklaşma ve erozyon, toprak oluşumu, basınçlı sulamalarda yağmurlama ve damla sulamanın faydaları, damlama ve sulamada projelendirme gibi konular işlendi.”

 

Samsat ilçesini birinci pilot alan olarak belirlendiğini ifade eden Coşandal, demostrosyonların yüzde 60’ ının Samsat ilçesinde yapıldığını ve bu kategoride mısır, pamuk, fıstık, nar üretimlerinin yer aldığını sözlerine ekledi.

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 09 Şubat 2012 11:23, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri