Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERHalkın Sesi Partisi Samsat İlçe Kongresi Yapıldı.   
Halkın Sesi Partisi Samsat İlçe Kongresi Yapıldı.

           Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Samsat 1. ilçe kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi ve tek liste ile gidilen seçimde Mehmet Atlı İlçe Başkanı olarak seçildi.

 

            80. Yıl Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye HAS Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Adıyaman Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı, İl Başkanı Av. Mustafa Aklayış, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Ak Parti Samsat İlçe Başkan Yardımcısı Gani Yalçın, Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Fırat, il genel meclis üyeleri, bazı ilçe başkanları ile partililer katıldı.

 

            Kongre Divan Başkanlığına Ahmet Işık, kâtip üyeliklerine ise Mahmut Karaman ve Fahri bilici oybirliği ile seçildiler. Divan Başkanı Işık, yaptığı konuşmasında Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtuluş’un üslubunun yumuşak olduğu ile ilgili eleştiriler aldıklarını, bağırıp çağırmayan, hakaret etmeyenin yanlış yaptığı gibi bir anlayışın doğru olmadığını belirterek, partinin bütün üyeleri olarak böyle davranmaya devam edeceklerini söyledi.

 

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, İl Genel Meclis Üyesi Osman Deniz tarafından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Gelir-Gider Hesap Tabloları okunarak oylandı.

 

            Siyasi Konuşmalar bölümünde de söz alan Deniz, Hap Parti’nin yeni bir parti olduğunu ve bu partinin milletin derdine çare olacak tek parti olduğunu söyledi. Maneviyatçı bir parti olan Has Parti’nin genel olarak Samsatlıların dünya görüşüne uygun bir parti olduğunu ifade etti.

 

            Deniz, “Samsat’ta siyasetin gidişatına yeni bir istikamet veriyoruz. Samsat şu anda derdine derman arayan bir siyasi ekip arıyor. Samsat hizmetin en iyisine layıktır. Bizler siyaseti hizmet aracı olarak görüyoruz. Yolumuz hizmet yoludur.” diye konuştu.

 

            Kâhta Eski Belediye Başkanı Abdullah Toprak ise yaptığı konuşmasında Samsat halkının barajdan dolayı mağdur edildiğini, hala tamamıyla sulu tarıma geçilememiş olmasının üzücü olduğunu kaydetti.

 

            Adıyaman eski Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı ise konuşmasının büyük bir bölümünü darbeler ve muhtıralara ayırarak, kendisinin ve birçok vatandaşın gördüğü işkenceleri anlattı.

 

            Kırmızı, “Türk siyasi hayatı sürecini olumsuz etkileyen kişilerin adalet karşısına çıkması bizleri mutlu etmiştir. 12 Eylül’de bizleri cezaevine koydular ve aylarca işkencelere maruz kaldık. Akla hayale gelmeyecek şekilde işkenceler yaptılar. 28 Şubat’ta Belediye Başkanı olarak görev yapıyordum ve bu görevi ifa ederken elimizi kolumuzu bağladılar. Bunların müsebbipleri hesap vermelidirler. Bizler için makamlara gelmek amaç değildir. Bizim için önemli olan hizmettir. Allah yolumuzu açık etsin, kongremiz hayırlara vesile olsun.” şeklinde konuştu.

 

            Has Parti İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ise yaptığı konuşmasında seçimlerin adaletsiz yapıldığını, eşit şartlarda yarış yapılmadığını ifade etti.

 

            Alkayış, “Has Parti’nin ilk kongresini Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu Samsat’ta yaparak hayırlara vesile olmasını umut ediyoruz. İktidar ve diğer partiler çok yüksek meblağlarda hazine yardımı alıyorlar. Bizim gibi partiler ise yardım alamamaktadırlar. Çocuklarımızın rızkından kısıp çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Biz Has Parti olarak partilerin hazine yardımı almalarına karşıyız. Siyasette şike yapmaktadırlar. Bu şike yüzde 10 barajıdır. Halkın iradesinin hiçe sayıldığı bu sitemin değiştirilmesi gerekir. Kongrenin ilçemiz ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen görevlilere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kongre, 108 kayıtlı üyenin, kullanılan 66’ sının tamamının oylarını alan Mehmet Atlı’nın, Has Parti Samsat İlçe Başkanlığı'na seçilmesiyle sona erdi. Atlı yaptığı açıklamada kendisini bu göreve layık gören partililere teşekkür ederek, partinin misyonu doğrultusunda hizmetlerini en iyi bir şekilde yürüteceğini, ekip ruhuyla çalışarak partinin başarısı için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 06 Şubat 2012 09:27, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri