Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF FIRAT; “ADIYAMAN İÇİN BİRLİK OLMA ZAMANI”   
SAMSAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF FIRAT; “ADIYAMAN İÇİN BİRLİK OLMA ZAMANI”

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, düzenlediği basın toplantısında toplumun her kesimini Adıyaman için duyarlı olmaya davet ederek, “Adıyaman için birlik olma ve elimizi taşın altına koyma zamanı gelmiştir.” dedi.

 

Adıyaman Paşa Konağı Restoranda düzenlenen toplantıya, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dışkaya, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz,  Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Adıyaman Basın - Medya Birliği Başkanı Hasan İnandı, Kâhta Kommagene Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haci Bozkurt, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adıyaman temsilcisi Kemal Öner, Samsatlı İşadamı Halil Fırat ile çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Başkan Fırat yaptığı konuşmasında uzun zamandır gündemi meşgul eden Adıyaman ile Malatya illeri arasında polemik konusu olan “Nemrut” konusunda vatandaşların seçilmiş ve atanmış idarecileri olan güveni zedelediğini iddia etti.

 

            Başkan Fırat şunları söyledi; “Başta Güney Doğu Anadolu Projesi olan Atatürk Barajı havzasına bakalım. Baraj yapılmadan önce ilimiz Fırat Nehri sınırı coğrafi ve tarihi haritasına baktığımızda kıyısındaki topraklarımız çok verimli, tarıma birinci derece elverişli ova ve her metre karesinde Kommagene Krallığı’nın tarihi kalıntılarını görüyorduk.

 

GAP tamamlandığında bölge coğrafi haritasına baktığımız da; Fırat Nehir Havzası Şanlıurfa iline doğru hafif genişlemiş ve ilimiz topraklarına hançerler savurmuş olduğunu göreceğiz. Bu hançerler her geçen gün halkımızın yaralarını tekrar tekrar sosyo-ekonomik olarak kanatmaktadır. Bölge tarihi haritasına baktığımızda Kommagene Krallığı merkezi ve başşehri olan Tarihi Samsat tüm tarihi dokusu ile kaybolmuştur.

 

GAP ile hayat bulan Şanlıurfa tarımı ve turizmi her geçen gün bölgemizde, dolaysıyla ülkemizde arttı ve artmaya da devam etmektedir. Ayrıca yerleşim yerlerini terk etmek zorunda kalan Adıyaman bölgesindeki halka görsel uygulamalı eğitim yapılmadı. Anca Atatürk Barajı yapıldığında canını zar-zor kurtaran halkımızın aksine Şanlıurfa da yapılan Birecik Barajından nüfusun yeniden yerleşimi, istihdamı, sosyo –ekonomik yatırımlar için her türlü adaptasyon ve uygulamalı eğitim çalışmaları yapılmıştır.

  

Dünyaca ünlü olan Adıyaman tütünü yetiştirilirken halkın çoğu kırsalda yaşamaktaydı. Tütün yetiştiriciliği zahmetli olduğundan normalde ekonomik olarak pek faydalı olamayan yaşlı ve çocuk halk direk olarak fayda sağlayıcılar konumundaydı. Doğal olarak ekonomisi yerinde olan halk devletten sosyal beklentileri olmadığı gibi, ekonominin kalbi olan esnafa da kazanç kapısıydılar.

 

Adıyaman tütün yetiştiriciliği yasaklandığında alternatif üründe bulanamadığından kırsalda yaşayan halkımızın çoğu şehre taşınmak zorunda kaldı. Devlet kapısında dilenci durumuna düşen çiftçilerimiz yılın dokuz ayı evinden uzak ırgat durumuna düştü. Kısacası Adıyaman Irgat Şehir olarak anılmaya başlandı.

   

Ülkemizin hem petrol rezervlerinin çoğu ilimizde çıkmasına rağmen halkımız neredeyse hiçbir şekilde TPAO’dan da faydalanamamaktadır.

  

Ülkemiz de başlatılan öncelikli kalkınma derecelendirilmesinde ise İlimiz kalkınmada öncelikli 4. Bölge olması gerekirken 3. Bölge olmasını tam bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

    

Malatyalılar genelde “biz Battal Gazi’nin torunlarıyız, siz Nemrut torunlarısınız” derlerdi. Bugün turizmden dolayı kazanç kapısı gördükleri için canla başla Nemrut’u sahiplenmektedirler. Kommagene Krallığı sadece Nemrut Tümülüsündan ibaret değildir. Arsemiya, Eski Kâhta Kalesi, Cendere, Karakuş, Pirin ve Samsat ile bir bütündür, ayrılamaz. Asıl sorunumuz turist konaklama sorunudur. Adıyaman’da en az 2.000 yatak kapasiteli, sosyal ve kültürel donatıları olan bir konaklama merkezi yapılırsa turizm hareketliliğimiz canlanacaktır.                                                                                                                   

 

Son otuz yılımızı gözler önüne sermeye çalışırken bir siyasetçi ve belediye başkanı olarak hak ettiği gibi ilimize sahip çıkılmadığı için; Başta halkımızdan özür diliyorum.” şeklinde konuştu.

  

            Adıyaman’da seçilmiş, atanmış ve sivil toplum örgütlerine seslenen Fırat, Adıyaman için siyasi kimliklerin bir tarafa bırakılarak, herkesin elini taşın altına koyma zamanının geldiğini, Adıyaman halkının refahı ve mutluluğu için çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 02 Şubat 2012 09:56, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri