Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÇİFTÇİLER SULAMA TEKNİKLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ…   
SAMSATLI ÇİFTÇİLER SULAMA TEKNİKLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ…

             Samsat ilçesinde çiftçiler sulama teknikleri konusunda bilgilendirildiler.

 

            Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığınca yürütülen, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAPTEYAP) kapsamında ilk çiftçi eğitim programına Samsat’ta başlandığı bildirildi.

 

Samsat Sulama Birliği Toplantı Salonundaki eğitim programına, İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz ve teknik elemanları, Birlik Başkanı Abdulkadir Fırat, Birlik Müdürü Fuat Toprak ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

GAPTEYAP Ekip Başkanı Ahmet Coşandal konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yörede yapılan yanlış sulama teknikleri hakkında bilgiler verildiğini, salma sulamanın 3.dünya ülkelerinde bile kullanılmadığını ifade etti.

 

Coşandal, salma sulama şekli ile yapılan sulamalarda toprak kaybının artığını ve toprakta tuzlanmalara neden olduğunu ifade ederek, Harran ovasında bunun çok açık bir şekilde görüldüğünü, yağmurlama ve damla sulamanın faydalı olacağını kaydetti.

 

Coşandal, “GAPTEYAP projesi 15.04.2011 tarihinde başlamış ve GAP içerisinde yer alan bütün illerde bu proje başlatılmıştır. Adıyaman’da eğitimleri sürdürecek güçlü bir ekibe sahibiz. Çalışmalarımız kapsamında Adıyaman’da 8 ay içerisinde binin üzerinde çiftçi ile iletişime geçtik. Bunların içinden 110 çeşit demonstrasyon ve 707 dekar alanda ise çeşitli ürünlerde demo çalışmaları yapacağız. GAPTEYAP projesi bütçesinin yüzde 29.9’u Adıyaman’a ayrılmıştır. Bu rakam ilimiz için iyi sonuçlarla neticelenecektir. Çiftçilerin dışında 154 mühendise de çeşitli konularda eğitim verdik.” dedi.

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 16 Ocak 2012 11:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri