Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA YÜKSEK OKUL AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR...   
SAMSAT’TA YÜKSEK OKUL AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR...

Samsat ilçesinde bir yüksek okul açılması ile ilgili olarak çalışmaların yoğunlaştırıldığı, bu kapsamda rektörlüğe bir rapor sunulduğu bildirildi.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Çelik tarafından hazırlanan rapor, Samsat Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kandemir, İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Avni Kuştepe ve Osman Deniz ile Meslek Yüksek Okulunun açılışı için katkı sunacak olan işadamları ile birlikte Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’ye sunuldu.

 

Rektör Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin geniş bir alana yayılmasından yana olduklarını, şartların oluşması durumunda Samsat ilçesinde de uygun bir meslek yüksek okulunun açılmasını desteklediklerini ifade etti.

 

Öğrenciler ve öğretim görevlileri açısından barınma ve eğitim görme açısından ortamın iyi tahlil edilmesi gerektiğini belirten Gönüllü, hangi alanların ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak daha çok yarar sağlayacağının da göz önünde bulundurulacağını kaydetti.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Bekmez ve Prof. Dr. Cemil Kara ile Adıyaman MYO Müdürü ve MYO’lar Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu’nun da konu hakkında düşüncelerini aktarmalarından sonra Kaymakam Recai Karal, gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.

 

Kaymakam Karal, “Meslek Yüksek Okulu’nun eğitime hazır hale getirilmesi ve lojman tahsis edilmesi konularında gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Samsat ilçemizde sulama kanallarının devreye girmesi ile birlikte ürün artışı ve ürün çeşitliliğinde gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. Samsat Lisesi Pansiyonu okul için ideal bir bina olup, eski TEKEL depoları da uygulama alanı bakımından uygundur. Bizler yüksek okulu bir işletme şeklinde düşünmeyip, yörenin sosyal ve kültürel yaşantısına katacağı artı değer bakımından önemsiyoruz. Bu anlamda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacak ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 05 Ocak 2012 12:14, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri