Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat’ta Hayvanlar Kayıt Altına Alınıyor…   
Samsat’ta Hayvanlar Kayıt Altına Alınıyor…

           Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz her yaştaki koyun, keçi ve sığırların küpelenerek kayıt altına alındığını söyledi.

 

Yılmaz yaptığı açıklamada, 2 Aralık 2011 tarih ve 28130 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği” geçici maddesi gereğince, 2 Haziran 2012 tarihine kadar her yaştaki sığır cinsi hayvanın küpelenmesi gerektiğini belirtti.

 

Yılmaz, "2 Haziran 2012 tarihine kadar tüm yetiştiricilerimizin küpesiz hayvanlarını İlçe Müdürlüğümüze bildirerek küpeletmesi ve hayvanlarına ait pasaportlarını İlçe Müdürlüğümüzden almaları gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra 20 günlükten büyük hayvanlar kesinlikle küpelenmeyecek olup, 20 günlükten büyük küpesiz hayvanlara cezai işlem uygulanacaktır. Yine aynı yönetmelik hükümleri gereğince, ‘Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi’ Yönetmeliği'nin geçici maddesi gereğince 1 Ocak 2013 tarihine kadar her yaşta küçükbaş hayvanın küpelenmesine müsaade edilmektedir. Söz konusu tarihten sonra 6 ayını geçmiş küçükbaş hayvanlar kesinlikle küpelenmeyecek olup 6 aydan büyük küpesiz hayvanlara cezai işlem uygulanacaktır. Yetiştiricilerimizin küpesiz hayvanlarını İlçe Müdürlüğümüze bildirerek 1 Ocak 2013 tarihine kadar küpeletmeleri gerekmektedir." dedi.

 

Ülke genelinde hayvan sayımız küpeli hayvan sayısından fazla olduğu halde istatistiklere bunun daha az yansıdığını belirten Yılmaz, bu uygulama ile hayvan sayımızın net olarak bilinmesinin yanında hayvan ve et ithalatlarını azaltarak, yetiştiricilerimizin daha fazla para kazanacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 22 Aralık 2011 07:07, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri