Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA DİN GÖREVLİLERİ NEMRUT ÖREN YERİNİ GEZDİ   
SAMSAT'TA DİN GÖREVLİLERİ NEMRUT ÖREN YERİNİ GEZDİ

 

           Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, din görevlilerinin tarihi yerleri gezmeleri ve bu konuda bilgilenmelerinin yararlı olacağını söyledi.

 

            Albayrak yaptığı açıklamada üç bayan Kur'an Kursu öğreticisi ve 13 İmam-Hatip olmak üzere kendisiyle birlikte toplam 17 kişilik din görevlisinin Nemrut Dağına çıktıklarını ve bu gezi kapsamında Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Yukarı Arsemia ve Nemrut Dağı Antik Kalıntıları görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

 

 Müftü Albayrak, Komagene ve Antik dönemin tarihi kalıntılarla ilgili diğer medeniyetleri hakkında bilgilerinin tazelendiğini ve Nemrut dağında gün batımını izleyerek buradaki güzelliği izleme imkanı bulduklarını ifade etti.

 

İlçe Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak , “Amacımız İmam- Hatiplerimizin ve Kur’an Kursu Öğreticilerimizin tarihi bilgilerini artırmak olduğu kadar ufuklarını, vizyonlarını genişletmektir. Yirmi kadar bilinen devlet veya medeniyete yurtluk etmiş Fırat havzası, tarih ilmi için ehemmiyeti olduğu kadar ilahiyat ilimleri için de önemlidir. Pek çok peygamber ve farklı dini guruplar bu topraklarda yaşadılar. Nemrut Dağı kalıntıları da eklektik (toplama-birleştirici) din çabasında olan bir kralın ve onun medeniyetin kalıntılarıdır. Dolayısı ile bu tür etkinlikler Diyanet personeli için çok yararlı olmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 25 Ekim 2011 19:01, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri