Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİKA’DEN SAHABE PROJESİNE DESTEK…   
İKA’DEN SAHABE PROJESİNE DESTEK…

Samsat Müftülüğü tarafından hazırlanarak İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunulan “İnanç Turizmi – 2” isimli projenin kabul edildiği bildirildi.

 

Samsat Kaymakamı Recai Karal yaptığı açıklamada geçen yıl İKA tarafından kabul edilen İnanç Turizmi isimli proje kapsamında bazı tanıtım faaliyetleri sürdürüldüğünü ve bu yıl uygulanan projenin devamı niteliğindeki “İnanç Turizmi-2” isimli proje kapsamında da Sahabe kabrinin tarihi ve kültürel yapısını sistemli olarak tanıtım faaliyetlerinin sürdürüleceğini ifade etti.

 

Samsat İlçe Müftülüğü tarafından 2011 Yılı Turizm Mali Destek Programı kategorisinde İKA’ya sunulan projenin 134.340,00 TL. lik bir bütçeye sahip olduğunu belirten Kaymakam Karal, Samsat ilçesi ve Adıyaman’ın turizm hareketliliğine katkı sunacak olan bu projenin ekonomiye de katkı sunacağını kaydetti.

 

Karal şunları söyledi;

 

“Diyanet İşleri Başkanlığınca da teyit edilen, Türkiye’de türbesi kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan bin Muattal kabri ilçemizde bulunmaktadır. Böylesi önemli bir inanç ve kültürel değerin tanıtımı bölgeye olumlu yönde etki yapacaktır. İKA tarafından desteklenen proje ile geçen yıl tanıtım faaliyetleri sürdürülmüştür. Bu yıl kabul edilen proje ile yarım kalan tanıtım faaliyetleri tamamlanacak ve bu kapsam genişletilecektir. Bu projenin ilçemize ve bölgemize hazırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 25 Ekim 2011 18:56, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri