Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA PAMUK HASADI BAŞLADI…   
SAMSAT’TA PAMUK HASADI BAŞLADI…

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinde ilkbahar yağışlarının fazla olması nedeni ile ekimi geç yapılan pamukların hasat edilmeye başlandığı bildirildi.

 

Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz yaptığı açıklamada, geçen yıl yüksek seviyede seyreden pamuk fiyatlarının bu yıl ekiliş alanlarının artmasına yol açtığını kaydetti.

 

Yılmaz açıklamasında Samsat ilçesinde geçen yıl 1200 dekar civarında olan pamuk alanlarının bu yıl 13 bin dekara çıktığını ifade etti.

 

Yılmaz şunları söyledi;

 

“Çukobirlik tarafından 42 randıman pamuk fiyatı 1,84 TL olarak açıklanmıştır. Aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kilogram başına 42 kuruş destekleme primi verilmektedir. Sulamaya yeni açılan ilçemiz arazilerinde her geçen yıl sulanan alanda artış görülmektedir. GAP tarafından pilot bölge olarak seçilen Samsat’ta Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP)uygulamaya konulmuştur. Proje süresince sulama eğitimleri, çiftçi toplantıları, eğitim seminerleri, demastrasyonlar, tarla günleri ve teknik geziler programlanmıştır. GAP koordinatörlüğünde İlçe Müdürlüğümüz ve Sulama Birliği ile çalışmalar birlikte yürütülecektir.”

 

Çalışmalar kapsamında, kuru tarımdan vazgeçerek sulu tarıma geçiş ve sulanan alanlarda “vahşi sulama” diye tabir edilen salma sulamaya alternatif olan damlama ve yağmurlama usulü sulamanın faydalarının anlatıldığını belirten Yılmaz, bu işi için uygulamalı deneme sahaları kurulacağını sözlerine ekledi.




Gönderen Editör, Çarşamba, 28 Eylül 2011 06:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri