Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE TANITIMINA İKA DESTEĞİ   
SAHABE TANITIMINA İKA DESTEĞİ

Samsat İlçesinde bulunan Safvan bin Muattal türbesinin tanıtımı için İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından finanse edilen “İnanç Turizmi” projesi kapsamında belgesel film çekildiği bildirildi.

 

Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak yaptığı açıklamada özel bir ajansa yaptırılan ve 10 kişilik bir ekip tarafından çekimleri yaptırılan belgesel filmin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

 

Albayrak, belgesel filmin tamamlanması sonrasında 10 bin adet DVD yaptırılacağını, bunlarla birlikte, tanıtıcı broşür ve kitapçıklar hazırlanacağını ve vatandaşların hediyelik ve el işlerini satabilecekleri konteynırlar alındığını kaydetti.

 

İstanbul’daki Eyüp Sultan ile birlikte, ülkemizde kabirleri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bütün dünyaya tanıtılması ve inanç turizmine kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Müftü Albayrak, bölgeden bu alanı binlerce vatandaşın ziyaret ettiğini, tanıtımın bütün dünyaya yapılmasının amaçlandığını ifade etti.

 

Albayrak, “Amacımız bütün insanların bu manevi atmosferden yararlanmasını sağlamaktır. İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunulan projemiz kabul edildi. Bu projenin ana düşüncesi tanıtımdır. Bu anlamda çalışmalar yapmaktayız. Sahabelerin dinimizdeki yeri çok büyüktür. Peygamber efendimizin hadislerini, ahlakını ve yaşantısını bir sonraki kuşaklara aktaran birinci kaynaklardır. Zaten Peygamber efendimiz bütün Sahabelerinin birer yıldız olduğunu söylemiştir. Bize düşen görev Anadolu coğrafyasına gelerek burada vefat eden Sahabelere gereği gibi hizmet etmektir. Bu proje ile önemli mesafeler kat edileceğini umuyorum.” şeklinde konuştu.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 12 Ağustos 2011 06:59, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri