Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA İPEKYOLU KALKINMA AJANSI HİBE PROGRAMLARI ANLATILDI   
SAMSAT’TA İPEKYOLU KALKINMA AJANSI HİBE PROGRAMLARI ANLATILDI

            Samsat ilçesinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına 2011 yılı mali Destek Programı kapsamında hibelerle ilgili seminer verildi.

 

           Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis’te faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı uzmanları Celal Bayrak ve Ali Fuat Cebeci tarafından, sunum eşliğinde bilgiler verildi.

 

            Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda turizm mali destek programı ile üniversite-sanayi-toplum işbirliği mali destek programlarının onaylandığı belirtildi.

 

Uzmanlar, İpekyolu Kalkınma Ajansı Turizm Mali Destek Programı ile bölgede yer alan tarihi, kültürel ve doğal varlıkların turizme kazandırılması, bölgenin tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesi, bölgede geceleme sayısı ve alternatif turizm çeşitlerinin arttırılması amaçlarına yönelik faaliyetlere destek verileceğini ifade ettiler.

 

Bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 8 milyon TL. olduğunu belirten uzmanlar, programla, bölgenin öncelikli sektörlerinden olan sanayi sektörünün katma değerinin artırılması yoluyla bölgenin sanayi rekabet gücünün artırılması ve bu amaçla altyapısının geliştirilmesinin öngörüldüğünü, bu amaç doğrultusunda istihdamın arttırılması, işletmelerin üretim ve teknoloji altyapısının güçlendirilmesi, ihracata dönük sanayileşmenin geliştirilmesi, AR-GE altyapısının güçlendirilmesi ve üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ile kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarına mali destek verileceği belirtildi.

 

Verilen bilgilerden sonra katılımcıların sordukları sorular cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.




Gönderen Editör, Salı, 19 Temmuz 2011 12:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri