Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKERKÜK URFA HATTINDA KARDEŞLİK ŞÖLENİ   
KERKÜK URFA HATTINDA KARDEŞLİK ŞÖLENİ

           Adıyaman ve Şanlıurfa'nın Beski aşiretinden bir işadamının girişimleri sonucu Kerküklüler ile Urfalılar kucaklaşarak "kardeşlik türküleri" söyleyip, birbirlerinin kültürüne hasret giderecekler.

 

             Adıyaman ve Urfa'nın ünlü Kürt aşiretlerinden Beski'ye mensup olup 20 yıla yakın süredir Azerbaycan'da faaliyet göstermekte olan Hüseyin Büyükfırat, Irak Kürdistan'ına yaptığı seyahat sırasında Kerkük'e uğradığında Türkmeneli Kültür Merkezi Vakfı Kurucusu Dr. Şemseddin Küzeci ile tanıştığında Türkmenler ile kendi insanları arasındaki dostluğun geliştirilmesi için girişimlerde bulundu ve Şanlıurfa ile Kerkük arasında bir dostluk köprüsü kurulmasına vesile oldu.

 

            Samsatlı hemşerimiz, İşadamı Hüseyin Büyükfırat ve Dr. Şemseddin Küzeci'nin uzattığı eli, iki ülke ve şehir halklarının yöneticileri havada bırakmayınca gelenekselleşmesi hedeflenen "Urfa-Kerkük Kültür ve Sanat Günleri" doğdu.

 

           2011 yılının Ocak ayında Kerkük’te kurulan Urfa-Kerkük Dayanışma Platformu sayesinde 8-12 Temmuz 2011 tarihleri arasında “1. Urfa-Kerkük Kültür ve Sanat Günleri”nin yapılmasına karar verildi.

 

            Büyükfırat Ailesi'nin ev sahipliği yaptığı Urfa-Kerkük Kültür-Sanat Günleri; Urfa Valiliği, Urfa Belediye Başkanlığı, Kanal Urfa, Urfa Yazarlar Birliği, Urfa Gazeteciler Birliği'nin desteği ile Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Başkanlığı ortaklığında gerçekleştirilecek.

 

           Etkinlikler çerçevesinde sergiler, toplantılar, konferanslar, konserler ve sıra geceleri gerçekleştirilecek... 

 

            Doç. Dr. Mehmet Çelik başta olmak üzere pek çok ünlü siyasetçi ve bilim adamını bir araya getirecek Kültür ve Sanat günlerine, Şanlıurfa ve çevre illerin yanı sıra, Kerkük, Erbil, Tazehurmatu, Dakuk, Telafer  ve Tuzhurmatu’daki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, sanatçılar, şairler, basın mensupları ve din adamları katılacak.

 

             BÜYÜKFIRAT, ETKİNLİĞİN DOĞUŞUNU ANLATTI

 

 

          Haber 7 ve Ülke TV'yi ziyaret ederek etkinlikler hakkında bilgi veren Azerbaycan'da faaliyet gösteren Büyükfırat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Büyükfırat, "Irak ile Türkiye halkları arasında kültür açısından büyük farklar yoktur. Birbirimizle akrabalığın yanı sıra Fırat üzerinden de kardeşliğimiz var. Hz. Ali'nin evlatlarından esirgenen Fırat Irmağının suyundan bizim büyüklerimiz su bile içmek istemezdi. Biz öylesine duyarlı bir kültürün evlatlarıyız. Kuzey Irak'a gittiğimde Kerkük'e mutlaka uğramak istemiştim. Oradaki insanların çektiği hasret ve özlemi gördüğümde böyle bir kardeşlik şöleninin mutlaka olması gerektiğini düşündüm. Türkmeneli Kültür Merkezi Vakfı Kurucusu Dr. Şemseddin Küzeci ile konuştum. Onun Irak'taki bizim Türkiye'deki gayretlerimiz sonucu böyle bir organizasyon gerçekleşti. Ben çok güzel ve bereketli bir şenlik olacağına ve gelecekte daha güzel ve görkemli olarak bu şenliklerin süreceğine inanıyorum. Çünkü bizler ayrı topraklarda benzer kaderleri yaşayan acılı halkların çocuklarıyız" dedi.

 

             İMKANI OLAN HERKES DAVETLİ

 

            Sitemiz editörünü telefonla arayarak konuyla ilgili bilgi veren Büyükfırat, bütün Samsatlıların davetli olduğunu, Şanlıurfa'da 8-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Urfa-Kerkük Kültür ve Sanat Günleri'ne imkanı olan herkesi programa beklediklerini ifade etti. Büyükfırat, "şenliklere katılanlar Balıklıgöl civarından tutun Şanlıurfa'nın birbirinden güzel mekanlarında, birbirinden güzel ve şenlikli etkinliklere katılabilecekler. Resim sergilerinden, kitaplara, konserlerden sıra gecelerine ve konferanslardan açık oturumlara kadar pek çok etkinliğin yapılacağı şenliklerde herkesin gönlünü şad edecek güzellikler olacak..." şeklinde konuştu.

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 06 Temmuz 2011 07:58, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri