Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMAZHAR AKTAŞ 26 YILLIK OKULUNA VEDA ETTİ…   
MAZHAR AKTAŞ 26 YILLIK OKULUNA VEDA ETTİ…

Samsat Merkez İlköğretim Okulunda 26 yıldır görev yapan Mazhar Aktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak atanınca okuluna veda etti.

 

            1985 yılında öğretmen olarak Merkez İlköğretim Okulu’na atanan ve 1990 yılından beri okul müdürü olarak görev yapan Mazhar Aktaş, uygulanan zorunlu yer değiştirme nedeniyle tayin istemek zorunda kaldı.

 

            Merkez İlköğretim Okulu’na yaptığı hizmetler nedeniyle zaman zaman, ailesinden, sağlığından, şahsi işinden daha öncelikli olduğu gerekçesiyle eleştirilen Aktaş, Merkez İlköğretim Okulu ile aynı bahçe içerisinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tayin istedi.

 

            Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş, bazı okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı, Saklı Bahçe Tesislerinde kendisi onuruna verilen veda yemeğinde bir konuşma yapan Aktaş, Merkez İlköğretim Okulu başarısının, hayatında kendisini mutlu edebilecek en büyük şey olduğunu, bu nedenle başka bir yere tayin olmuş olmasının bu eğitim kurumuna hizmet etmeye engel teşkil etmeyeceğini ifade etti.

 

            Aktaş, “Bu okula 26 yılımı verdim. Samsat ilçesinde eğitim kalitesini yükseltmek, eğitimciler olarak hepimizin temel görevi olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Hepimiz elbirliği ile çocuklarımıza en iyi eğitimi vermenin çabası içerisinde olmalıyız. Merkez İlköğretim Okulunda görev yapan bütün görevliler, öğrenciler ve aileleri ile büyük bir aileyiz. Başka bir yere tayin olmuş olsam bile bu böyle olmaya devam edecek, yine var gücümüzle çocuklarımız için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

 

            Okul çalışanları adına bir plaket sunan Müdür Yardımcısı Selma Tıraş ise Mazhar Aktaş’ın kendilerine baba şefkati ile yaklaştığını, okul idaresinde adilane bir yönetim izlediğini ifade etti.

 

            Tıraş konuşmasında; “Mazhar Bey’in burada görev yapmış bütün öğretmenler üzerinde emeği var. Bütün görevlilere baba şefkati ile yaklaşmış, adil bir yönetim anlayışı içerisinde olmuştur. Bütün öğrencilerin fırsat eşitliği ilkesine uygun olarak, iyi bir eğitim alması için var gücü ile çalışmış, bizler için iyi bir örnek eğitimci olmuştur. Bundan sonra da fikirlerinden ve deneyiminden istifade etme arzusundayız.” dedi.

 

            Okul Aile Birliği Başkanı Fahrettin Çelik, Mazhar Aktaş’ın, okulu aşından, işinden ve hatta eşinden öncelikli tuttuğunu, okulun başarısı için zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, var gücüyle çalıştığını belirtti.

 

            Çelik konuşmasında, “Sayın Aktaş, Samsat eğitimi ve Merkez İlköğretim Okulu’na çeyrek asırlık bir zamanını feda etmiştir. Adım adım başarıya doğru ilerlemiş, Samsat’tan Fen Lisesi’ne öğrenci göndermeyi bile başarmıştır. Anadolu, Anadolu Öğretmen veya başka meslek liselerine öğrenci göndermek hayalken, bu gün bu durum sıradanlaşmıştır. Samsat, kendisine çok şey borçludur. İnanıyorum ki, Mazhar Hoca vicdanı rahat bir şekilde görevi bir sonrakilere devretmektedir. Okul Aile Birliği olarak bizler, Mazhar Hoca’nın kendisinden beklenenin üzerinde bir performans gösterdiğine yürekten inanıyoruz. Kendisine bundan sonraki yaşamında da başarı ve mutluluklar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 20 Haziran 2011 12:51, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri