Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA HALK EĞİTİM SERGİSİ AÇILDI   
SAMSAT’TA HALK EĞİTİM SERGİSİ AÇILDI

Samsat Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 20010-2011 eğitim öğretim yılında açılan mesleki kurslarda yapılan çalışmalar sergilendi.

 

            Samsat Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonundaki Serginin açılış törenine Samsat Kaymakamı Recai Karal, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Bekir Şenaral, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, Şube Müdürü Abdurrahman Çelik, Samsat kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

 

            Törende bir konuşma yapan HEM Müdürü Ayhan Ercemal, Halk Eğitim Merkezlerinin en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini her yerde ve herkes için sunan eğitim kurumları olduğunu ifade etti.

 

            Ercemal yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

 

“Halk Eğitim Merkezleri ülkemiz için ayrı bir fırsattır. Bilgi ve teknolojinin hızla değiştiği bir dünyada Türk insanının da ihtiyaçları hızla değişmektedir. Bu yeni ihtiyaçların hayatın her döneminde süratle karşılanması gerekmektedir. Halk Eğitim Merkezleri toplumun bu isteklerini karşılamak için yeni yeni kurslar açarak ihtiyaçlara cevap verecek eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Halk Eğitimi Merkezimizde kültürümüzün göstergesi olan ürünlerimizin, çağdaş normlara uygun olarak günümüzde yaşatılması ve geliştirilmesi en büyük hedefimizdir. Bu hedefe ulaşmak için emin adımlarla gece gündüz bu hizmet kervanını tüm çalışanlarımızla birlikte yürüteceğimizi bir kez daha huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.

 

Halk Eğitim Merkezlerimiz tam gün tam yıl eğitim yapan eğitim kurumları olarak yıl boyunca eğitim, öğretim ve üretim hizmeti sunmaktadır. Bu faaliyetlerini hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürecek şekilde, her yerde ve her zaman sürdürebilmektedir.

 

Eğitimin yaşı, cinsiyeti, tabiyeti olmaz, olmamalıdır da… Çevremizde eğitim için yaşının geçtiğini, cinsiyetinin uygun olmadığını düşünen birçok insan bulunmaktadır. Böyle düşünülmesinin nedenlerinin başında eğitim denilince akla; ilk önce örgün eğitimin gelmesidir. Oysa Halk Eğitim Merkezleri yoluyla ilgi ve ihtiyaç duydukları her alanda eğitim alabilirler.

 

Sergimizdeki 8 ay boyunca el emeği göz nuru ile işledikleri birbirinden güzel el işlemeleri, kadınlarımıza fırsat verildiğinde neleri yapabileceklerinin bir göstergesidir.

 

Makine-Nakışı, Giyim, Bilgisayar Kullanımı, Kalorifer Ateşçiliği, Matematik Kursu, Ahşap Boyama, Bayan Kuaförlüğü, Halıcılık, Halk Oyunları, Yabancı Dil İngilizce Kursu, Ebru Kursu, Minyatür Kursu, Model Uçak Yapımı Kursu, Resim Kursu ve Okuma Yazma kursu alanlarında toplam 39 kurs açılmış olup, bu kurslara 510 kursiyer devam etmiştir.

 

Merkezimiz bünyesinde SODES projeleri kapsamında açılan kreşe bu yıl da 15 çocuğumuz devam etmiştir.

 

Ayrıca maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilere SBS sınavına hazırlanma olanağı sağlamak amacıyla 5 SBS kursu, 3 Bursluluk ve Yatılılık Sınavlarına Hazırlık ve 1 Üniversiteye Hazırlık kursu açılmış olup, bu kurslara toplam 341 öğrencimiz devam etmiştir.”

 

Program kapsamında Halk Oyunları Usta Öğreticisi Emrah Polat müzik dinletisi, Halk Oyunları ekibi ise bir gösteri sundu.

 

            Serginin açılışını Kreş Öğretmeni Kübra Karaer’e yaptıran Kaymakam Recai Karal, usta öğretici ve kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Karal, yapılan çalışmaların el emeği göz nuru olduğunu belirterek başarılı çalışmaların devamını diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 02 Haziran 2011 13:57, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri