Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTÜRK DİYANET VAKIF -SEN SAMSAT TEMSİLCİSİ ÇETİNKAYA; “SAMSAT İLÇESİNDE İLAHİYAT FAKÜLTESİ KURULMALIDIR”   
TÜRK DİYANET VAKIF -SEN SAMSAT TEMSİLCİSİ ÇETİNKAYA; “SAMSAT İLÇESİNDE İLAHİYAT FAKÜLTESİ KURULMALIDIR”

Türk Diyanet Vakıf – Sen Samsat Temsilcisi Mehmet Ali Çetinkaya, Adıyaman Üniversitesine bağlı İlahiyat Fakültesinin Samsat ilçesinde kurulmasının yararlı olacağını söyledi.

 

1987 yılında Atatürk Barajında su toplanması ile birlikte mağdur olan Samsatlıların başka yerlere göç etmek zorunda kaldığını, sağlık, altyapı, eğitim konularındaki sıkıntıların ilçede kurulacak bir fakülte ile aşılabileceğini ifade etti.

 

Tütün ekimine getirilen kota uygulaması ile ilçenin tamamen çaresiz kaldığını belirten Çetinkaya; “İlçe sınırlarımız içerisinde Sahabi - Safvan b. Muattal hazretlerinin türbesi bulunmaktadır. Son yıllarda, yıllık ortalama 50-60 bin kişi bu türbeyi ziyaret etmektedir. Etrafında geniş arazilerin olması, ulaşımın rahat ve sorunsuz olması gibi nedenler ziyaretçi sayısını arttırmaktadır. Bu manevi mekâna yakın bir yerde İlahiyat Fakültesinin açılması hem Samsat halkı için maddi bir değer olacak, hem de sosyal münasebetler ve eğitim açısından isabetli bir karar olacaktır.” dedi.

 

Bu fakültenin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede hizmet veren din görevlilerinin de eğitim ve hizmet anlamında daha verimli olacağını belirten Çetinkaya, bu konuda halkın, idarecilerin ve yükseköğretim kurumunun gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.




Gönderen Editör, Çarşamba, 25 May 2011 08:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri