Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT İLÇE TARIM MÜDÜRÜ YILMAZ; “HASAT DÖNEMİNDEN ÖNCE ÇİFTÇİLERİMİZ KAYIT İŞLEMLERİNİ TAMAMLAMALIDIRLAR”   
SAMSAT İLÇE TARIM MÜDÜRÜ YILMAZ; “HASAT DÖNEMİNDEN ÖNCE ÇİFTÇİLERİMİZ KAYIT İŞLEMLERİNİ TAMAMLAMALIDIRLAR”

           Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre 2011 yılında yapılacak prim desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını hasat dönemi başlamadan önce yaptırmaları gerektiğini belirtti.

 

İl Prim Komisyonunun destek kapsamındaki her ürün için belirlediği Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt için son başvuru tarihlerinin ürünlere göre değiştiğini ifade eden yılmaz, konuyla ilgili geniş bilginin İlçe Tarım Müdürlüğünden alınabileceğini belirtti.

 

Mercimek, Nohut, Soya Fasulyesi, Tritikale ve Çavdar için 1 Temmuz, Kanola için 29 Temmuz, Arpa, Aspir ve Buğray için 29 Temmuz, Yağlı Ayçiçeği için 30 Eylül, Kuru Fasulye için 21 Ekim, Kütlü Pamuk ve Zeytin için 28 Ekim, Dane mısır için 30 Ekim ve Çeltik için 25 Kasım’ın son başvuru tarihi olarak belirlendiğini açıklayan Yılmaz, bu tarihlerden önce çiftçilerin kayıtlarını yenilemeleri gerektiğini açıkladı.

 

Yılmaz; “Önceki yıllarda Tarım Kredi Kooperatiflerine teslim edilen desteğe esas buğday, arpa, mercimek, nohut gibi ürünlerin faturaları bu yıl Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine teslim edilecektir. Belirlenen tarihlerden önce ÇKS kayıtlarını yaptırmayan çiftçilerin faturaları Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerince kesinlikle kabul edilmeyecektir. ÇKS kaydındaki ürün beyanlarının gerçeği yansıtmasının yanı sıra bu ürünlerle ilgili kişi veya firmalardan alınacak fatura ile müstahsil makbuzlarının doğruluğundan üreticiler sorumludur. Çiftçilerin bu konuda gösterecekleri hassasiyet önceki yıllarda yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması açısından önem arz etmektedir. Bu nedenler son başvuru tarihi beklenmeden çiftçilerimizin kayıtlarını yenilemeleri büyük önem arz etmektedir.”




Gönderen Editör, Pazartesi, 16 May 2011 20:07, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri