Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ÖĞRENCİLER KIRIM KANGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ.   
SAMSAT’TA ÖĞRENCİLER KIRIM KANGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ.

Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş, Samsat ilçesine öğrenim gören ilk ve orta öğretim okulu öğrencilerinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda bilgilendirildiklerini söyledi.

 

            Türemiş yaptığı açıklamada, Samsat Toplum Sağlığı Merkezimizde görevli personellerden Ebe Kadriye Yavuz, Songül Kamçı ve Hatice Yolcu tarafından merkez ve köylerde eğitim gören lise ve ilköğretim okulu öğrencilerine KKKA hastalığı konusunda slâytlar ve dokümanlar eşliğinde bilgilendirme yapıldığını belirtti.

 

            KKKA hastalığının insanlara keneler vasıtasıyla bulaşan ve ölüme neden olan bir hastalık olduğunu belirten Dr. Türemiş, ateş, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yüzde ve gözde kızarıklık, bulantı, kusma, ishal gibi şikayetlerle başlayıp kanamalarla seyrederek ve ölüme kadar giden bir hastalık olan KKKA hastalığının kenelerin uyanma zamanı olan Nisan ayında başlayıp Haziran, Temmuz ve Ağustos gibi yaz aylarında arttığın dikkat çekerek, özellikle Orta Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerinde bu hastalığın daha sık görüldüğünü ifade etti.

 

İlk vakanın 2002 Yılı Mayıs ayında Tokat ilinde ortaya çıktığını belirten Dr. Türemiş; “Hastalık vücuda kene tutunması, kenelerin çıplak elle çıkarılması ya da ezilmesi ve hasta insanların tükürük ve kan gibi vücut sıvılarına temas etmekle bulaşır. Hastalık kene tutunmasından sonra 3 ile 14 gün arasında ortaya çıkar. Bu sebeple kenelerden korunmak için kırsal alanlara, tarlaya, piknik alanına giderken vücutta açık yer kalmamasına özen gösterilmelidir. Sağlık Grup Başkanlığı olarak konu hakkında gerekli bilgileri verecek ve önlemleri almaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

             

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 09 May 2011 12:27, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri