Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA 112 ACİL SERVİS PERSONELİNE EĞİTİM VERİLDİ   
SAMSAT’TA 112 ACİL SERVİS PERSONELİNE EĞİTİM VERİLDİ

Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş acil durumlarda hastaya yaklaşımın çok önemli olduğunu, kaza, yangın, yaralanma, boğulma, kriz, deprem, göçük, patlama ve benzeri felaketler sonucunda kazazedelere, yaralananlara doğru ve zamanında müdahalenin önemini vurgulayarak bu işi yapmakla görevli ekibe büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

 

           Dr. Türemiş, Adıyaman 112 şube müdürlüğü tarafından belli aralıklarla 112 acilde görevli olan personelin sürekli bir şekilde eğitimden geçirdiğini, son olarak ta üç günlük bir eğitimle Travma Resusitasyon  Kursu (TRK) kursu verildiğini belirtti.

 

Türemiş, Samsat 112 acil servis sorumlusu Fatih Ölker ve ekibine travmalı hastalara müdahale, yaklaşım ve ambulans ekipmanları hakkında bilgiler verildiğini belirterek bu personelin, acil hastalara karşı tutumları konusunda eğitim verildiğini kaydetti.

 

          Dr. Türemiş şunları söyledi.

 

“En son yapılan eğitimde trafik kazaları, gebelerde travma, düşme vakaları, ambulans ekipmanlarında kombinasyon, sedye, şişme ateller, kaşık sedye, sırt tahtası ve KED yeleği kullanım yerleri ile kullanım amaçların uygulamalı olarak acil personeline anlatılmış olup yaşanabilecek kazalara ve acil durumlara karşı en üst seviyede hazırlıklı olmaları konusunda eğitim verilmiştir. Bundan sonra her ayın belirli bir günü 112 acil personeline gerek ilçe dışı tecrübeli birimlerden gerekse de görevli hekimlerimiz tarafından yeni ve güncel konularda eğitim verilerek Samsat’ta yaşanmasını asla istemedikleri acil durumlara karşı tam teşekkül hazırlıklı olacağız.”

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 08 Nisan 2011 13:05, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri