Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE SAFVAN BİN MUATTAL TÜRBESİNİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK   
SAHABE SAFVAN BİN MUATTAL TÜRBESİNİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ Genel Müdürlüğü, Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'nin çevre düzenlemesini yapacak.

 

21. ve 22. dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, yaptığı yazılı açıklamada, projenin hayata geçmesiyle birlikte Sahabe Safyan Bin Muattal Türbesi'nin, Eyüp Sultan gibi önemli bir inanç turizmi merkezi olacağını belirtti.

 

Yerel imkanların kullanılması ve daha sonra TOKİ'nin yürüttüğü çalışmalarla bugünkü duruma getirilen alanda daha kapsamlı bir projenin sürdürüleceğini bildiren Göksu, şunları kaydetti:

 

“KİPTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 9 aydır yoğun gayret sonucu ve büyük bir titizlikle çalışılan proje yeni tamamlandı. Geçen yıl davetimiz üzerine KİPTAŞ Genel Müdürü, Sahabe kabrini ziyaret etti. Peşinden 6 kişilik teknik ekip alana gelerek projelendirme çalışması yaptı. Bu projenin hayata geçmesi için ciddi bir finansmana ihtiyaç var. Diyanet İşleri Başkanlığı ve KİPTAŞ ile koordineli şekilde projeyi takip ediyoruz. Proje kesinleştikten sonra, Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof. Dr. Mehmet Görmez ile birlikte yapımı hususunda ilgili makama arz edeceğiz. Projeyi hayata geçirmede başarılı olursak, Adıyaman inanç turizminde bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Bu proje ile her gün on binlerce ziyaretçiyi ağırlayabilecek sosyal donatı, altyapı ve çevre düzenlemesine kavuşmuş olacaktır.”

 

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ın daveti üzerine 17 Nisan Pazar günü Adıyaman’ı ziyaret edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş Samsat’taki Sahabe Kabri’nde gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Programına katılacak.  Bu program esnasında proje sahipleri tarafından mevcut taslak proje hakkında bilgilendirme yapılacak. Projenin hayata geçmesi için İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden de yardım istenecek.

           

Projede şehitlik, 1000 kişilik cami ve revaklar, hafızlık Kur’an Kursu, lojman ve misafirhane, pansiyon, şadırvan, Restoran, kurban kesim yeri, dükkânlar, otoparklar, çeşmeler, süs havuzları, piknik masaları, pergole ve gölgelikler, WC'lerin yer aldığı belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 08 Nisan 2011 11:56, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri