Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SAĞLIK GRUP BAŞKANI TÜREMİŞ “KANSER HALE ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNDUR.”   
SAMSAT SAĞLIK GRUP BAŞKANI TÜREMİŞ “KANSER HALE ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNDUR.”

Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş kanserin günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olarak yerini koruduğunu belirtti.

 

Dr. Türemiş yaptığı açıklamada, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada kanserler yer aldığını belirtti.

 

Türemiş; “Çağımızın hastalığı olan kanser geç teşhis edildikten sonra ölüm oranlarının yüksek olması ve yüksek tedavi maliyeti nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisine de çok ağır kayıplara yol açmaktadır. Son yıllarda yapılan istatistiklere göre Dünyada her yıl 4 milyon, Türkiye’de ise 100 bin insan sigara ve kanserden hayatını kaybediyor.” dedi.

 

            1 - 7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle halkın farkındalık düzeyini arttırmak, onları bilgilendirmek ve erken teşhis hayat kurtardığı için halkımızı Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM)  yönlendirmek amacıyla Toplum Sağlığı Merkezinde şubat ayından itibaren çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Türemiş, bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

 

Dr. Türemiş, Halk eğitim çalışanları ve kursiyerlerine, müftülük bünyesinde çalışan hocalarımız ve kursiyerlerine özellikle meme kanseri ve muayene tekniği ile rahim kanseri hakkında eğitimler verilmiştir. Tüm ilçe ve köy genelinde başvuran tüm evli bayanların ücretsiz rahim kanseri taramasından geçtiğini ve yine başvuran tüm 50 yaş üstü bayanların ücretsiz olarak meme taramasından geçtiğini ve mamografi için de belirlenen grupların merkezimiz tarafından ücretsiz olarak Adıyaman KETEM’e götürülerek kontrollerinin yapıldığını belirtti.

 

Dr. Türemiş, görevli personeller Ebe Kadriye Yavuz, Hatice Yolcu ve Songül Kamçı tarafından halkımıza broşürler dağıtılarak kanserle ilgili eğitim verildiğini belirterek, bütün bu çalışmalarla konunun önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

          

Dr. Türemiş,  ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre erkeklerde akciğer, mesane, prostat  ve sindirim sistemi kanserlerinin; kadınlarda ise meme, yumurtalık ve sindirim sistemi kanserlerinin  daha sık görüldüğünü  belirtmiştir.

 

Her insanın kanserden korunmak için alması gereken bireysel  tedbirler arasında sigara kullanmamak, gereksiz ilaç kullanmaktan sakınmak, yazın güneşin zararlı etkilerinden korunmak, gereksiz radyolojik tetkik yaptırmamak, yeterli ve dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, alkol kullanmamak ve çalışma ortamındaki zararlı maddelerden kaçınmak gerektiğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 03 Nisan 2011 15:30, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri