Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLER20. YEREL MEDYA SEMİNERİ ŞANLIURFA'DA YAPILDI   
20. YEREL MEDYA SEMİNERİ ŞANLIURFA'DA YAPILDI

Şanlıurfa Valiliği ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği “20.Yerel Medya Eğitim Semineri” DSİ XV. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Adıyaman ekibi ile birlikte, Samsat ilçemizden Samsat Haber Gazetesi ve Samsat Haber Sitesi imtiyaz sahibi Fahrettin Çelik katıldı.  

 

Seminer öncesi konferans salonunun girişinde düzenlenen “Türk Basını (1830- 1938) ile Şanlıurfa ve Yöresi” fotoğraf sergisi’ni Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya tarafından açıldı.

 

Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu ve Zülfikar İzol’un da hazır bulunduğu sergi açılışının ardından Bakan Arınç, sergiyi gezerek, sergi hakkından BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya’dan bilgi aldı. Daha sonra Konferans salonuna geçen davetliler “20.Yerel Medya Eğitim Semineri” kapsamında “BYEGM Tanıtım Filmi” sunuldu.

 

Sunumun ardından açılış konuşmalarına geçlirken, açılış konuşmalarını BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan konuşmasında, Halil İbrahim Bereketinin, Halil İbrahim Sofrası cümlelerinin Şanlıurfa’da ortaya çıktığını, dünyanın ilk tapınağının bulunduğu 11 bin 500 yıllık Göbeklitepe’nin Şanlıurfa’da olduğunu ve ilk üniversitenin Şanlıurfa’da kurulduğunu belirterek, “Şanlıurfa geçmişte içinde yaşadığı bütün medeniyetlere katkıda bulunmuş bir şehir. Şanlıurfa neo staratejik olarak çok büyük bir öneme sahip. Şanlıurfa’nın Halep’e olan uzaklığı ile Diyarbakır’a olan uzaklığı, Şam’a olan uzaklığı ile Kayseri’ye olan uzaklığı aynı. Şanlıurfa’yı Halep, Şam ve Rakka ile birlikte ele almak gerekiyor. Konumu ve potansiyeli itibariyle Türkiye’nin yeni döneminde merkez kabul edilip, laboratuar olarak değerlendirilebilecek bir şehir. Geçmişte olduğu gibi bugün dei Şanlıurfa, bölge barış ve huzuruna katkı sağlayabilecektir.

 

GAP Eylem Planının tamamlanmasıyla birlikte 900 bin hektar arazi sulanabilir hale gelecek. Damlama ve modern tekniklerle tarım yapılıyor artık. Araziler toplulaştırılarak ekim yapılıyor. Pamuk, mercimek, mısır, buğday; fıstık vb. ürünlerdeki yüksek oran sulanabilir arazilerin artmasına paralel bir yükselme gösterecek.

 

Bu toplantı ilimiz açısından çok büyük önem arz ediyor. Şanlıurfa’nın değerlerini bilmeli, dalga dalga yaymalıyız. Şanlıurfa’da Türkçe, Arapça ve Kürtçe diller konuşuluyor ve kimse kimseyle kavga etmiyor. Çünkü Şanlıurfa değerleriyle yaşıyorlar.

 

Eksikliklerimizin farkındayız. Eğitim ve üst yapı gibi eksiklikleri giderince Şanlıurfa, Türkiye’ye beklenen katkıyı sunacaktır.

 

Bu toplantının ilimizde yapılmasına katkıda bulunan Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bey’e ve BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya’ya teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz.  İyi duygularla ilimizden ayrılmanızı temenni ediyorum.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Şanlıurfa’yı Peygamberler Şehri, Hz. İbrahim’in memleketi, Mukaddes Dinlerin beşiği ve Medeniyetler şehri olarak tanımlayarak, “20.Yerel Medya Eğitim Semineri”nin Şanlıurfa’da yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Kilis, Gaziantep, Malatya, Adana,  Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinden 300’e yakın gazetecinin katıldığı seminerin organize edilmesini sağlayan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan başta olmak üzere, her kademeden arkadaşlarımızın gösterdiği gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bülent Arınç’a konuşmasının ardından Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat plaket verirken, Bülent Arınç da seminerin organize eden Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya’ya birer plaket verdi.

 

Açılış konuşmaları ve plaket törenin ardından seminerin birinci oturum başladı. Birinci oturumda   “Motivasyon-Halkla İlişkiler”,  “Ekonomi Basını”, Yerel Medyaya Haber Kanallarının Yaklaşımı konuları ele alınırken, ikinci oturumda, “Şanlıurfa’yı Dünyaya Nasıl Tanıtırız?”, “Yerel ve Bölgesel Medyanın Sorunları”,  “Basın İlan Kurumu ve Resmi İlanlar”, “Televizyon Haberciliği ve Televizyonda Canlı Yayın Tekniği”; üçüncü oturumda ise,  Ajans Haberciliği ve Geleceği, “KKTC Basını”, “Görsel ve İşitsel Medyada Yayın İlkeleri ve Özdenetim” konuları alanlarında uzman kişilerce ele alındı.

 

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu üyesi Reşat Yazak, "Basın hürdür, bağımsızdır amma velakin basın hür ve bağımsız olurken, hürriyetini de bağımsızlığını da başkalarının hürriyetinin başladığı yerde kesmesini bilmelidir" dedi.

 

Yazak, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) Şanlıurfa'da düzenlenen 20. Yerel Medya Eğitim Semineri'nin son bölümünde "Basın Hürriyeti" konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

TBMM'de görüşülen, özel hayatın gizliliğiyle ilgili Türk Ceza Kanunu'nda yapılması düşünülen değişikliğe değinen Yazak, şunları kaydetti:

 

"Basın hürdür, bağımsızdır amma velakin basın hür ve bağımsız olurken, hürriyetini de bağımsızlığını da başkalarının hürriyetinin başladığı yerde kesmesini bilmelidir. Bu manada özel hayatın gizliliği önem arz ediyor. Haberleşmenin gizliliği önem arz ediyor. Özel hayatın gizliliği Anayasa'nın 20. maddesinde herkesin özel hayatına, aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahip olduğunu belirtiyor. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz. Yine Anayasa'nın 22. maddesinde herkesin haberleşme hürriyetine sahip olduğu ve haberleşmenin gizliliğinin esas olduğu yasa ile teminat altına alınmıştır."

 

"ÖZEL HAYATA SAYGI"

 

Özel hayatın gizliliği ve özel hayata saygı gösterilmesinin nasıl sağlanacağı konularını da değerlendiren Yazak, aile ve ev hayatı mahrumiyetine dokunulmayacağını, kişinin fiziki ve moral bütünlüğüne saldırılmaması, onur ve saygınlıklarının korunması gerektiğini söyledi.

 

"Eğer ben kendime yapılmasını istemediğim bir davranışı, bir sözü karşımdakine söylersem o zaman kendimi inkar etmiş olurum" diyen Yazak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Kişilerin yanlış tanıtılmasından kaçınılmalı. Bir habercinin yaptığı her haber doğru olmalı ama her doğru haberi yapması da doğru değil. Utandırıcı gerçeklerde olabilir. Özel fotoğraflar izinsiz yayınlanmamalı, özel iletişim kötüye kullanılmamalı. Sır olarak verilen bilgiler açıklanmayacağı gibi sır olarak alınan bilgiler de açıklanmamalı. Çünkü sosyal varlık olarak insan, kanun ve nizamlara uygun hareket etmek ve denetime açık olmak durumundadır. Dış müdahalelere ve denetimlere kapalı olan özel hayat ve aile hayatı mahrumiyeti nasıl sağlanacaktır."

 

SEMİNER SONA ERDİ

 

BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya da seminerde özellikle sarı basın kartı ve basın özgürlüğü konularının gündeme geldiğini ve bu konularda görüş alışverişinde bulunulduğunu anlattı.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla Şanlıurfa'da yapılan seminerin çok faydalı geçtiğini ifade eden Karakaya, yakın bir tarihte yapılacak 21. Yerel Medya Semineri'nin RTÜK'ün yanı sıra yazılı ve görsel basının da desteğiyle daha çok soru cevap şeklinde gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

 

Konuşmanın ardından BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, AA Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Yazak ve diğer ilgililer tarafından katılımcılara sertifika verildi. Daha sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 01 Nisan 2011 20:56, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri