Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA KİTAP STANDI AÇILDI   
SAMSAT’TA KİTAP STANDI AÇILDI

            Kütüphaneler Haftası münasebeti ile Samsat İlçe Halk Kütüphanesi ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile kitap tanıtım standı açıldı.

 

           Belediye İş Merkez önünde açılan, Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının yer aldığı standın beş gün açık kalacağı bildirildi.

 

           Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, kütüphaneler haftası nedeni ile açılan standın yoğun olarak ziyaret edildiğini belirterek bunun sevindirici olduğunu ifade etti.

 

            Albayrak, “İslam medeniyetinde bilgiye ve okumaya büyük önem verilmiştir. Dinimizin ilk emri okudur. Çağımızda insanımız modern çağın iletişim araçlarından faydalanmasına rağmen bilgi ve irfandan giderek uzaklaşmaktadır. Nitelikli okumanın artması, alimin, arifin artmasına vesile olacaktır. Bu anlamda standımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

           Samsat İlçe Halk Kütüphanesi Memuru Mehmet Ali Çetinkaya ise yaptığı açıklamada, Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane Haftası olması nedeni ile vatandaşlarımızın dikkatlerini kitaba ve kütüphaneye çekmek için işlek olan alanda stant açtıklarını ve yaklaşık bin adet kitabın sergilendiğini belirtti.

 

            Çetinkaya, “Yaşadığımız yüzyıl bilgi, teknoloji ve ilerleme dönemidir. Bunlar ise ancak daha çok kitap okumakla mümkün olacaktır. Kitap ile barışık olmanı ve kitap okumayı en temel ihtiyaç gibi algılamalıyız.” dedi.

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 29 Mart 2011 13:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri