Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA İLK KEZ NEVRUZ KUTLANDI   
SAMSAT’TA İLK KEZ NEVRUZ KUTLANDI

Samsat ilçesinde bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri geniş katılımlı nevruz kutlaması gerçekleştirdiler.

 

Samsat içinden ve dışından gelen partililer Belediye Kültür Evi önünde nevruz ateşi yakarak, Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çektiler.

 

Polisin kutlama alanı dışında geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Kutlamaya BDP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Varol, Merkez İlçe Başkanı Remzi Bilgiç, Samsat İlçe Başkanı Abdulaziz Ertan, Bağımsız milletvekili adayı olacağı belirtilen Behçet Yıldırım ile partililer katıldı.

 

İl Başkanı Varol burada yaptığı konuşmasında Kültür Bakanı’nın nevruzun herkesin bayramı olduğunu hatırlatarak, bunun yanlış olduğunu nevruzun sadece Kürtlerin bayramı olduğunu iddia etti.

 

Mevcut partilerin aynı zihniyete sahip olduklarını, Samsat’ta vatandaşların bir birine düşman yapıldığını söyledi.

 

İlçe Başkanı Abdulaziz Ertan ise konuşmasında, Mart ayının aynı zamanda Samsat’ın verimli topraklarının ve tarihinin sulara gömüldüğü, Samsatlıların göç ve yoksulluğa zorlandığı ay olduğunu ifade etti.

 

Ertan konuşmasında; “Samsatlıların yüzde 90’nına yeşil kart verilmiş, Edirne’de bu oran yüzde 1’ dir. Demek ki buranın halkı fakirdir. Samsat’ın üç tarafı sularla çevrili olmasına rağmen içilecek temiz içe suyu yoktur. Halk yılın yedi ayını dışarıda, zor şartlar altında çalışarak geçirmekte, memleketlerine geri döndüklerinde ise onurları kırılmış bir şekilde hastalıklarla boğuşmaktadır. Bu halka kendi topraklarında iş imkanı yaratılmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Son olarak, İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi ile Grup Evindar isimli grupların seslendirdiği parçalar ile davul ve zurna eşliğinde halay çeken katılımcılar, olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 23 Mart 2011 09:07, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri