Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSODES’TEN KÜRTÇE TİYATROYA DESTEK…   
SODES’TEN KÜRTÇE TİYATROYA DESTEK…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Çelikhan Kadınlar Derneği organizesinde, Kürtçe olarak seslendirilen “Çanakkale Geçilmez” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

 

Sabri Altun ve Celal Kaplan’ın yazdığı, Mehmet Hanifi Altındağ’ın yönettiği oyun, Cumhuriyet Konferans Salonunda sahnelendi. Kürtçe olarak seslendirilen oyunu çok sayıda Samsatlı vatandaş izledi. 

 

Çanakkale savaşı sırasında cepheye asker göndermenin duygusal yönlerinin anlatıldığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden bir askerin uğurlanması ve savaş sonrası askerin evine yaralı olarak geri dönmesinin anlatıldığı oyunda Abdurrahman Üstünel, Mustafa Keklik, Mustafa Karcı, Erkan Öğüt, Nihat demirci, Harun Kan ve Rabia Gün oynadılar.

 

Oyunu yöneten Mehmet Hanifi Altındağ, Milli Mücadelemizin bütün savaşlarında olduğu gibi Çanakkale Savaşında da ülkenin dört bir tarafından insanların savaşa katıldığını, etnik kökeni ve inancı her ne olursa olsun bütün askerlerin omur omuza savaştıklarını belirterek, bunun küçük bir örneğini sahnelediklerini belirtti.

 

Altındağ, “Oyunun Kürtçe olarak seslendirilmesi, bölge insanının konuyu daha iyi anlamaları ve ilgi duymalarına neden olmaktadır. Çanakkale ruhunun milletimizin bütün kesimlerince iyi anlamasına katkı sunabilmenin çabası içerisindeyiz. Samsatlı hemşerilerimizin ilgisi bizleri sevindirmiştir. SODES kapsamında yürüttüğümüz bu çalışmalarımızda bizleri destekleyen ilgili bütün kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 17 Mart 2011 13:42, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri