Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SULAMA BİRLİĞİ 2011 YILI SULAMA SEZONUNU BAŞLATTI   
SAMSAT SULAMA BİRLİĞİ 2011 YILI SULAMA SEZONUNU BAŞLATTI

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde sulama pompaj istasyonunun 2011 yılı sulama sezonu başlatıldı.

 

            Sezonun açılışı nedeni ile düzenlenen törene Samsat Kaymakamı Recai Karal, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bşçvş. Bekir Şanaral, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kalaycı, İl Genel Meclis Üyesi M. Avni Kuştepe ile vatandaşlar katıldı.

 

             Samsat Sulama Birlik Başkanı Abdulkadir Fırat yaptığı açıklamada, sulama pompaj istasyonunda iki pompanın çalıştırıldığını ve bu pompaların her birinin saniyede 2,5 metreküp su pompaladığını belirtti.

 

             Fırat; “2011 yılı sulama çalışmaları için her türlü hazırlıklarımız tamamlardı. Şu an için 4 bin dönüm buğday ekilişinin sulanması planlanmaktadır. Daha sonra nohut ve diğer ürünlerin sulanmasına başlanacak ve akabinde ikinci ürün yetiştirilmesi için su pompalanacaktır. Vatandaşlarımızın sulama planlamalarının önceden Birliğimize bildirmeleri yararlı olacaktır.” dedi.

 

            Samsat Kaymakamı Recai Karal ise yaptığı açıklamada su kaybının önlenmesi ve indirimli elektrik tarifesinden yararlanılması için sulamanın gece yapılmasında yarar olacağını ifade etti.

 

             Karal açıklamasında, “Sulama Birliğinin en önemli gideri elektrik giderleridir. Bunu en aza indirebilmek ve daha verimli sulama yapılabilmesi için çalışmaların en azından büyük bir bölümünün gece yapılmasında yarar görüyoruz. Planlamanın bu şekilde yapılması için çalışma yapılmalıdır. 2011 yılı sulama sezonunun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, çiftçilerimize bol kazançlı bir yıl diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 15 Mart 2011 14:25, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri