Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT MÜFTÜSÜ ALBAYRAK; - “SAHABE PROJESİ İLE HEM KADINLARA İSTİHDAM SAĞLAYACAK HEM TURİZMİ GELİŞTİRECEĞİZ”   
SAMSAT MÜFTÜSÜ ALBAYRAK; - “SAHABE PROJESİ İLE HEM KADINLARA İSTİHDAM SAĞLAYACAK HEM TURİZMİ GELİŞTİRECEĞİZ”

            Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından kabul edilen “İnanç Turizmi” isimli proje ile Samsat ilçesinde kabri bulunan Sahabe Safvan bin Muattal’ın tanıtımının daha iyi yapılacağını ve inanç turizmine katkı sunacağını ifade etti.

 

            Albayrak yaptığı açıklamada, Samsat ve bağlı köylerinde işsiz kadınların kendi kabiliyetleri ile ürettikleri eserler, yöresel yemekler ile hediyelik ve turistik eşyaların satışının da yapılacağı bir mekan oluşturmak istediklerini ifade etti.

 

            Müftü Albayrak, 66 bin 750 lira finansmana sahip proje kapsamında Sahabe’nin tanıtımının ulusal ve hatta uluslar arası bazda yapılarak bu yörede turizmi canlandıracaklarını kaydetti.

 

            Samsat Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müşterek yürütülecek olan proje ile bir yandan istihdam yaratırken, bir yandan da turizme katlu sunulacağını belirten Albayrak şunları söyledi;

 

            “Ülkemizde sağlam kaynaklarla yeri kesin olarak bilinen Samsat ilçemizdeki Safvan bin Muattal’dır. Bunu iyi değerlendirmek zorundayız. İlçemizin ve ülkemizin turizmine katkı sanacağını düşünüyoruz. İKA tarafından kabul edilen bu projemizle istediğimiz bazı çalışmaları gerçekleştirme imkanı bulacağız. Sahabe projesi çok geniş ve kapsamlı düşünülmesi gereken bir çalışmadır. Zaman içerisinde adım adım yapılmak istenen çalışmaları yapmanın gayreti içerisinde olacağız.”

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 24 Şubat 2011 14:25, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri