Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’IN İÇME SUYU SIKINTISI BİTECEK   
SAMSAT’IN İÇME SUYU SIKINTISI BİTECEK

            Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat ilçesine içme suyu için arıtma tesisi kurulması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

 

             Başkan Fırat yaptığı açıklamada Samsat ilçesinin yeni yerleşim birimine taşınmasından bu yana, geçen 25 senelik su sıkıntısının sona erdireceklerini ifade etti.

 

 

            Atatürk Baraj Gölünden suyun alınarak arıtılması sonucunda şebekeye verilmesi çalışması için yaptıkları projenin 1 milyon 800 bin liraya mal olacağını belirten Fırat, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yapılan mutabakat neticesinde 1 milyon 180 bin TL. kredi açıldığını belirtti.

 

             Fırat yaptığı açıklamada; “İçme suyu arıtma tesisimizin giderlerinin yarısı, İller Bankası yıllık karından ayrılan ödeneğin ‘Köyler ve Belediyelerin Altyapı Projesi ve Yatırım İşlerinde Kullandırılmasına İlişkin Yönerge’ kapsamında, işin tamamlanmasını takiben ortaya çıkacak maliyet ile kredi limiti arasındaki tutarın iptal edilmesi, kalan diğer yarısının ise açılacak krediye teminat olarak çevre temizlik vergisi, su ve kira gelirleri ile yasal paylarının alınması kaydıyla Belediyemize, içme suyu ve arıtma tesisi yapım işinde kullanılmak üzere, İller Bankası Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, yıllık % 6 faiz oranı ve 180 ay vade şartları esas alınarak 1 milyon 180 bin TL. krediden karşılanması öngörülmektedir.” dedi.

 

 

            Mart 2011 ayında ihale sürecinin başlatılacağını belirten Başkan Fırat, kapalı sistem arıtma tesisi kuracaklarını ve böylece Samsat ilçesinde içme suyu sıkıntısını bitireceklerini kaydetti.

 

            Arıtma tesisi için Belediye tarafından 11 dönümlük arazının tahsis edildiğini belirten Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat şunları söyledi;

 

 

            “Samsat ilçemiz, ülkemizin en büyük projelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Projesi’ne maddi ve manevi birçok fedakârlıkta bulunmuştur. Samsat halkı, yerini yurdunu bu projeye feda etmiş, bunun karşılığından hak ettiği hizmetleri alamamıştır. Yaşamsal bir ihtiyaç olan temiz içme suyu sıkıntısını çeken Samsatlılar, çeşitli hastalıklara yakalanma korkusu ile bidonlarla başka yerlerden su getirterek içmektedirler. Belediyelerin en asli görevlerinden olan içme suyu temin etme işini neye mal olursa olsun yerine getirmek zorundayız. Belediyemizin kıt imkanlarına karşılık, İller Bankasına borçlanarak Samsat’a temi içme suyunu kazandıracağız. Bu çalışmamızda emekleri geçen bütün yetkililere teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 23 Şubat 2011 06:20, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri