Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİLK KARNELERİNİ KAYMAKAMDAN ALDILAR   
İLK KARNELERİNİ KAYMAKAMDAN ALDILAR

            Samsat ilçesi Doğanca Köyü İlköğretim Okulu karne dağıtım törenine katılan Samsat Kaymakamı Recai Karal, birinci sınıfta okuyan öğrencilerin ilk karnelerini kendi elleriyle verdi.

 

            Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve sorular soran Kaymakam Karal, öğrencilerde gördüğü özgüven ve gözlerindeki ışıltının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

 

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş ile birlikte Doğanca köyündeki öğrencilerin karnelerini dağıtan Kaymakam Karal, bir öğrencinin spor malzemesi talebinin ise hemen karşılanacağını söyledi.

 

             Karal; “Ailenin durumu öğrenci üzerinde büyük etki yaratmaktadır. Bu nedenle okul ve aile ilişkilerinin çok iyi düzeyde olması gerekiyor. Öğrencilerde özgüvenin oluşması için ise sosyal faaliyetlere önem verilmesi gerekiyor. Genel anlamda öğrencilerimizdeki şevk ve özgüvenin iyi olduğunu görüyoruz.” dedi.

 

            Kaymakam Karal, karnelerde yazılı notların önemsenmesini ancak, çocuk üzerinde olumsuz bir etki bırakacak hareketlerden kaçınılması gerektiğini belirterek ailelerin dikkatli davranmasını istedi.

 

            Karal; “Anne babanın vereceği tepki çocukların psikoloji ve ruh sağlığını tehlikeye koyabilir. Aileler, çocuğun karnesindeki kötü notlardan biraz de kendilerini sorumlu tutmalıdırlar. Hataların ve eksikliklerin telafisi bakımından karne sadece bir uyarı niteliğinde olmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 28 Ocak 2011 12:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri