Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERÇEKUD SAHABE’DE DÖRT BİN AĞAÇ DİKTİ   
ÇEKUD SAHABE’DE DÖRT BİN AĞAÇ DİKTİ

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu alana, Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) ve Safvan Eğitim, Yardımlaşma ve Çevre Derneği (SAFVAN-DER)  tarafından 4 bin adet ağacın dikildiği bildirildi.

 

            “Bir Fidan Bir İnsan” projesi kapsamındaki ağaç dikim törenine Adıyaman Vali Yardımcısı Aydın Börü, Adıyaman AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Milletvekili Şevket Köse, Samsat Kaymakamı Recai karal, Adıyaman Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan, ÇEKÜD Genel Başkanı Süleyman Yorulmaz, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, il ve ilçe kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

             SAFVAN-DER Başkanı Dr. Sadik Çağ yaptığı konuşmasında doğal afetler ve çevre kirliliğine dikkat çekerek, daha çok kazanma hırsı ve doyumsuzluğun neticesi olarak doğanın yağmalandığını, acilen bunun önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

 

            ÇEKÜD Genel Başkanı Süleyman Yorulmaz ise yaptığı konuşmasında dernek olarak 50 bin civarında fidanı toprakla buluşturarak çevrenin korunmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Yorulmaz yaptığı açıklamada artık ağaç dikmenin en güzel bir hobi, ağaç bakımının ise spor olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

 

             Daha sonra kürsüye gelen Adıyaman Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan, ağaç dikme gibi hayırlı bir işin, Sahabe Safvan bin Muattal kabir yanı başında yapılmasının daha da anlamlı kıldığını kaydetti. Bu tür kamu yararı olan işlerde Adıyaman Belediyesi olarak her zaman destek olduklarını ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

             Bir selamlama konuşması yapan CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, her türlü felaketin telafisinin mümkün olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin bozulması halinde tahribatın daha ağır olacağının altını çizerek, sevgi, hoşgörü ve demokrasiden taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.

 

           Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise yaptığı konuşmasında ÇEKUD ve SAFVAN-DER’e bu anlamlı ve önemli hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Erdoğan; “Hazreti Safvan’ın huzurunda yapılan şu mukaddes çalışma, gerçekten mübarek bir çalışmadır. Karıncaya eziyet vermekten men eden bir medeniyet, insanın hukukunu, yaşam alanını nasıl daraltabilir. Bu medeniyete sahip bir toplum olarak. Çevreye gereken önemi verme mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

 

              Son olarak kürsüye gelen Adıyaman Vali Yardımcısı Aydın Börü ise yaptığı açıklamada küresel ısınma neticesinde su kaynaklarının azaldığına dikkat çekerek, küresel olan bu sorun için dünya ülkelerin çok ciddi manada paralar harcadıklarını belirtti. Börü, “Sadece Gazihan Dede mevkisinde 36 bin ağacın dikildi. Bu alanda ülkemizde de çok yüklü miktarda paralar harcanmaktadır. Bugün burada yapılan çalışma sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla yapıldığından daha da anlamlıdır. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

 

             Katılımcıların sembolik ağaç dikim töreninde toplam 4 bin tüplü kızılçamç, fıstık çamı ve servi fidanının toprakla dikildiği belirtildi. Program sonrasında misafirlere nohutlu ve kavurmalı pilav ile ayran ikram edildi.

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 23 Ocak 2011 20:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri