Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERGAP GAZETECİLER BİRLİĞİ GAZETECİLER GÜNÜNÜ LATİF DOĞAN'LI KUTLADI   
GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ GAZETECİLER GÜNÜNÜ LATİF DOĞAN'LI KUTLADI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Kâhta ilçesinde düzenlediği etkinliklerle kutladı.

 

Düzenlenen etkinlikler kapsamında ünlü sanatçı ve programının Flash ismi Latif Doğan 15 yıl sonra geldiği Kâhta’da hayranlarıyla buluştu. Sahne alarak gazeteci meslektaşlarına türküler okuyan Latif Doğan halay çekerek gazetecilerle bu mutlu günü paylaştı.

 

Kâhta Ezgi cafe’de düzenlenen etkinliğe Adıyaman AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy, Kâhta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Adıyaman İl Defterdarı Şefik Tongal, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mehmet Emre, AK Parti Kâhta İlçe Başkanı Reşat Turanlı, Mercan TV Genel Müdürü Rağıp Ersoy, GAP Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Çelik, Gazeteci-Yazar Baykan Sarıkaya, Habertürk temsilcisi Erdal Özkaynar, GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

KIYMAZ: “BAYAN GAZETECİLER ERKEN EMEKLİ EDİLSİN”

 

Ezgi cafe’de düzenlenen etkinliğin açış konuşmasında konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz anayasada kadınlara yönelik yapılan değişikliklerin dikkate alınarak, basın sektöründe çalışan bayan gazetecilerin yıpranmaları göz önünde bulundurularak erken emekliliğine imkân sağlayan yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

 

            Kıymaz konuşmasında şunları söyledi; “10 Ocak Gazeteciler gününün Kâhta’da kutlanması inşallah gelenek hale gelir. Ömrümüz yeterse biz Kâhta’yı ihmal etmeyeceğiz. Basın sektöründe çalışan arkadaşlarımızın kendilerine has önemli problemleri var. Ama en önemlisi de çalışma koşullarının ağırlığından dolayı 212 sayılı kanuna göre görev yaparlarken yıpranma payları göz önünde bulundurularak erken emekliliklerini göz önünde bulunduran bir yasa vardı. Yeni düzenlemelerle bu haklardan mahrum bırakıldılar. Gazetecilik sektöründe çalışan meslektaşlarımız, siz evlerinizde sıcak çaylarınızı yudumlarken hadiseleri rahat rahat izlerken, bu olayları muhabir arkadaşlarımız savaş bölgelerinden, çatışma ortamlarından kavgalardan, olayların içerisinde canlarını dişlerine takarak sizlere ulaştırma gibi zor bir görev yürütüyorlar ve bunu yaparken de 80’in üzerinde gazeteci arkadaşımız mesleğini ifa ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak veya savaş bölgelerinde görev yaparken kurşunların hedefi olarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu güzel günde mesleğini ifa ederken vefat eden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sektörümüzde önemli oranda bayan gazetecilerimiz var. Son anayasa düzenlemesinde kadın ayrımcılığını getiren maddeler getirildi. Anayasanın bu maddesi de dayanak alınarak basın sektöründe çalışan bayan gazetecilerin yıpranma payı dikkate alınarak yüzde 20 daha erken emekli olmalarını sağlayan bir düzenleme yapılırsa bu ağır şartlar altında görev yapan bayan gazetecilerimizin erken emekliliği sağlanmış olacaktır. Hükümete çağrıda bulunuyorum; Bayan gazeteciler için bir düzenleme yapılıp erken emeklilik şansı getirilsin. Bunun yanında Kâhta için çok önemli şeyler yapacağız.”

 

“KÂHTA İL OLURSA SORUNLARINI DAHA KOLAY ÇÖZER”

 

Kıymaz yaptığı konuşmasında; “Bu arada etkinliği 25 ilden daha fazla nüfusa sahip Kâhta ilçemizde yapmaktayız. Bu ilçemiz Nemrut turizm bölgesine ev sahipliği yapmakta ve her yıl on binlerce ırgat yurdun çeşitli bölgelerine göndermekte. Kâhta’nın il yapılması kararı çıkarsa, Kâhta il olarak yönetilirse meselelerini daha çabuk çözer sorunların üstesinden daha çabuk gelir diye düşünüyorum. Buradan hükümete çağrıda bulunuyorum Kâhta ilçemizi artık il yapalım ve Sincik Gerger’le beraber Menzil ilçe olsun’ dedi.

 

ERSOY: “MEMLEKET İNSANINI SEVMELİYİZ”

 

Programda bir selamlama konuşması için kürsüye gelen Adıyaman Mercan Televizyonu Genel Müdürü Ragıp Ersoy basının öneminin altını çizdikten sonra, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın Adıyaman ve bölgenin basın hayatına önemli katkılar sunduğunu belirterek şunları söyledi; “Kıymaz Adıyaman’ın tanıtımına çok önemli katkılar sunmuştur. Zeynal kardeşimi Adıyaman anlamadı ama ben anladım. Z.Abidin Kıymaz Adıyaman’da onlarca insana oskar ödülleri verdiği zaman kıskançlığımdan plaket furyası mı yapıyor diye eleştirdik. Ama Z.Abidin Kıymaz’ın Adıyaman’a tanıtmak gibi bir amacı vardı. Ama konu Z.Abidin Kıymaz olunca biz farklı bakıyoruz, konu Ragıp Ersoy olunca biz farklı bakıyoruz. Konu Latif Doğan olunca yine farklı yapıyoruz. Bir Urfalı kadar olamadık, bir Maraşlı kadar olamadık. Kendi insanımıza sahip çıkamıyoruz. Biz bir bütünüz. Bizim başka yolumuz yok” dedi. 

 

“AYRIM YAPMADAN BURS VERİYORUZ”

 

Programda sahneye davet edilen sanatçı ve aynı zamanda Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı Başkanı Latif Doğan ise şunları söyledi; “Bugün basının yanında olmak ve eski bir basın mensubu olarak aranızda bulunmak bana gurur verdi. Ben bütün medyaya buradan sonsuz teşekkürler ediyorum. Medyanın içinde olmak ve onu benimsemek çok önemli. Medyayı anlamak çok önemli. Medya bir insanı zirveye de çıkarır zirveden de indirir. Bugün bütün gazeteci arkadaşlarımın yanında ve memleketimde olmaktan çok mutluyum. Ben aynı zamanda vakıf başkanlığı yapıyorum. Şu anda iki yüz  öğrenciye burs veriyoruz. Olandan alıp olmayana veriyoruz. Hedefimiz en kısa zamanda Adıyaman nüfusuna kayıtlı öğrencilerin hiçbirisine ayrım yapmadan burs vermektir”

 

            ŞEVKET GÜRSOY: KIYMAZ ÇOK BAŞARILI BİRİ

 

Toplantıda bir selamla konuşması yapan Adıyaman AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın eleştirileri çok demokratik bir tavırla dinleyen, demokrat ve anlayışlı kişiliğiyle yaptığı etkinliklerle çok başarılı olmuş bir arkadaşımızdır diyerek şunları söyledi; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, bütün basın mensubu kardeşlerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu mutlu gününüzde aranızda olmaktan, Kahta’da olmaktan dolayı mutluyuz. Adıyımanlılar olarak birbirimize kenetlenmeli ve Adıyaman’ın kalkınması için el ele, gönül gönüle hizmet etmeliyiz.”

 

MEHMET ERDOĞAN: BASIN GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ

 

            Toplantıda söz alan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’da basının toplum yaşamındaki önemine dikkat çekerek başladığı konuşmasında şunları söyledi “Basın, hepimizin sesi, gözü, kulağıdır. Demokrasimizin mihenk taşlarından biridir. Ak Parti olarak basın elemanları ve kuruluşlarının daha rahat bir ortamda görev yapmalarını temin etmek için çeşitli düzenlemeler yapıyoruz. Nitekim 2004 yılında köklü bir düzenleme yaptık ve gerekirse gazeteci kardeşlerimizin daha rahat çalışabilmeleri için yeni düzenlemeler de yaparız. Bir Adıyaman sevdalısı olan ve yaptığı programlarla Adıyaman’ın tanıtımı için elinden gelen çabayı sarf eden Latif Doğan ile birlikte, Adıyaman ve bölgenin seçkin gazetecileri ile birlikte bu anlamlı günü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bende rahmete intikal etmiş gazetecilerimizi rahmet, yaşayanları sevgi ve saygı ile anıyor, bu mutlu günlerini kutluyorum.

 

TURANLI: GAZETECİLERİN GUNUNU KUTLUYORUM

 

Kâhta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da Latif Doğan gibi dünyaya mal olmuş bir sanatçıyı Kâhta’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek misafirlere teşekkür edip gazetecilerin gününü kutladı.

 

Başkan Turanlı, “Bölgesel bir cemiyet olan GAP Gazeteciler Birliğinin 10 Ocak Gazeteciler Gününü Kâhta ilçesinde kutlama kararından dolayı Başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu kadar seçkin gazeteciyi Kâhta’da görmekten dolayı son derece mutlu olduk. Latif Doğan kardeşimizi de Kahta’da görmekten dolayı mutluyuz. Şahsım ve Kahta ilçesi halkı adına basın mensuplarımızın bu mutlu gününü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 11 Ocak 2011 11:43, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri