Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA VEREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ   
SAMSAT’TA VEREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Samsat’ta verem haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik verem semineri düzenlendi.

 

Cumhuriyet Konferans Salonundaki seminerde öğrencilere verem hastalığı ve korunma yolları anlatıldı. Samsat Toplum Sağlığı personellerinden Ebe Kadriye Yavuz ve Hatice Yolcu tarafından verilen seminerde veremin bulaşma şekilleri, belirtileri, tedavisi ve alınacak önlemler hakkında bilgiler verildi.

 

Konuyla ilgili olarak Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş yapmış olduğu açıklamada Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim faaliyetleri sürdürdüklerini ve bu bağlamda Samsat Toplum Sağlık Merkezinde stant açtıklarını ifade etti.

 

Dr. Türemiş, “Hafta münasebetiyle açtığımız stantta broşürler dağıtarak vatandaşlarımıza konu ile ilgili bilgiler verilmektedir. Verem belirtilerinin olması durumunda, vatandaşlarımızı İl Verem Savaş Dispanserine yönlendirmekteyiz.” dedi.

 

Türemiş; “Verem hastalığı solunum yolu ile akciğerlere giren mikrobun yol açtığı bir hastalıktır. Bu hastalık sadece akciğerlerde değil, bütün organları rahatsız edecek boyuta ulaşır. Dünyada yaklaşık 9 milyon kişi bu hastalığa yakalanmış, ülkemizde ise 17 bin kişi bu hastalıkla pençeleşmektedir. Bu hastalıktan korunmak için bebeklikten itibaren aşı yapılmalıdır. İleriki dönemlerde yeterli ve dengeli beslenme ile temizliğe dikkat edilmeli, kapalı alanlarda ise havalandırmaya dikkat edilmelidir. Bunlarla birlikte bol miktarda C vitamini takviyesi yapılmalıdır.” dedi.

 

Dr. Türemiş, eğitim çalışmalarında kendilerine yardımcı olan okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 05 Ocak 2011 13:45, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri