Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA MEYVE FİDANLARI DAĞITILDI   
SAMSAT’TA MEYVE FİDANLARI DAĞITILDI

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde İl Özel İdaresi tarafından alınan meyve fidanları çiftçilere dağıtıldı.

 

Güz dönemi ağaç dikimi için vatandaşlara dağıtılan meyve fidanları için çiftçi katkısı olarak bedelin yüzde yirmi beşi alınırken, yüzde yetmiş beşinin hibe edildiği bildirildi.

 

Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz, yaptığı açıklamada İl Özel İdaresince yapılan alımlar kapsamında Samsat ilçesinde 3 bin adet nar, 1.000 adet badem, 2 bin adet bağ çubuğu ve 1.500 adet zeytin fidanı olmak üzere toplam 7.500 meyve fidanının dağıtıldığını belirtti.

 

Yılmaz, “Samsat ilçesinde meyveciliğin geliştirilmesi için yeni projelerin hazırlığı içerisindeyiz. İklim ve toprak yapısına uygun olduğu için özellikle nar yetiştiriciliğine büyük önem veriyoruz. Fazla sayıda çiftçinin nar bahçesi oluşturması durumunda pazar sorununun da çözüleceğini düşünüyoruz. Fidan almak isteyen vatandaşlarımızın Müdürlüğümüze başvurmaları gerekiyor. İdare ve teknik elemanlarımız çiftçilerimizin her türlü talebini değerlendirecek ve gerekli yardımlar yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Nar bahçesi oluşturan Samsatlı çiftçilerden Mustafa Fırat ise yaptığı açıklamada yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirterek ilgililere teşekkür etti.

 

Fırat, “Kuru tarım yapılan ilçemizde Tarım Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızın yönlendirmesi ile alternatif ürün yetiştiriciliğinde önemli mesafeler kat edildi. Seracılık ve meyvecilik bunların başında geliyor. Daha dar alanda fazla ürün elde edebilme yöntem ve teknikleri öğrendik. Devletin bu anlamdaki eğitim ve yardımlarını takdirle karşılıyoruz. Ben 70 dönümlük bir alanda nar fidanı ekeceğim. İmkânlarım ölçüsünde meyveciliğe yönelmeyi planlıyorum.” dedi.

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 21 Aralık 2010 08:09, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri