Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI GENÇLER BALIK TUTARAK ZAMAN GEÇİRİYORLAR…   
SAMSATLI GENÇLER BALIK TUTARAK ZAMAN GEÇİRİYORLAR…

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde gençler Atatürk Baraj Gölünde balık avlayarak hem zaman geçiriyor, hem de gelir elde ediyorlar.

            Türkiye'yi etkisi altına alınan soğuk hava ve fırtına nedeni ile balıkçılar avlanamazken, gençler olta ile balık avlayarak boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

            Samsat ilçesinde balıkçılık yapan Murat Erdem, son günlerde göle açılamadıklarını ve dolayısıyla ekonomik gelir elde edilebilecek oranda balık avlayamadıklarını söyledi.

            Havaların aşığı soğumasından dolayı balıkta arz-talep dengesinin sağlanamadığını, balığın azaldığını ve buna karşılık talebin arttığını belirten Erdem, Samsat'ın üç tarafının Atatürk Baraj Gölü ile çevrili olmasına rağmen yeterli tatlı su balığının da bulunamadığını belirtti.

            Erdem, ilçemizde deniz balığı satışı yapılmamaktadır. Balık ihtiyacı Atatürk Baraj Gölünden temin edilen tatlı su balığı ile karşılanıyor. Havaların yağışlı olmasından dolayı yeterli balık avlayamıyoruz. Ancak, gençlerin yoğun olarak Fırat kıyısında olta ile balık avladığını görmekteyiz. Gençler boş zamanlarında balık avlayarak geçirmekte ve para harcamadan ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Hatta bu şekilde balık avlayarak geçimlerini sağlayan gençlerimiz bile var." dedi.

            Aynalı sazan ve yayın gibi tatlı su balıklarının ortalama 4 liradan satıldığını belirten Murat Erdem, daha modern tekneler ve yeni ağlara sahip olmaları durumunda Samsat ilçesine yetecek balığın avlanabileceğini, hatta Adıyaman'a balık satabileceklerini sözlerine ekledi.

 




Gönderen Editör, Pazar, 19 Aralık 2010 13:09, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri