Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERLİSELİ ÖĞRENCİLER AIDS KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ   
LİSELİ ÖĞRENCİLER AIDS KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Samsat Sağlık Grup Başkanlığı tarafından ortaöğretim öğrencilerine AIDS konusunda bilgiler verildi.

 

Sağlık Grup Başkanı Dr. Emre Erbin 1 Aralık Dünya AIDS Gününün etkili bir şekilde değerlendirilerek toplumsal duyarlığının artırılması ve halkımızın HIV/AIDS konusunda eğitilmesi için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

 

Dr. Erbin, AİDS hastalığının insan vücudunun bağışıklık sistemini etkilediğini ve belirtilerin çok geç ortaya çıktığını, çok küçük bir enfeksiyonun bile bağışıklık sistemini etkilediği için tedavinin yapılamadığını anlattı.

 

Bu hastalığın ilk kez Amerika Birleşik Devletlerinde ve Haiti’den gelen göçmenlerde tespit edildiğini belirten Dr. Erbin Cumhuriyet Konferans Salonundaki bu eğitim çalışmasının Ebe Hatice Yolcu ve Ebe Kadriye Yavuz’un verdikleri ifade etti.

 

Hastalığın cinsel yolla, anneden bebeğe ve kan ile kan ürünleriyle bulaştığını belirten Dr. Erbin, hastalıktan korunmak için cinsel temas esnasında dikkat edilmesi, kan ve kan ürünleriyle uğraşırken ve diş çekimi, kulak delinmesi ve enjeksiyon gibi uygulamalarda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 

Dr. Erbin; “Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre 1985 yılında 1 AIDS vakası 1 taşıyıcı bildirilirken, 2010 yılının ilk 6 ayında yapılan araştırmaya göre de 30 AIDS ve 249 taşıcı saptanmıştır. Bu bulaşıcı hastalıktan kurtulmak için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 02 Aralık 2010 11:19, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri