Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA BİBER HASADI SONA ERDİ...   
SAMSAT’TA BİBER HASADI SONA ERDİ...

Samsat ilçesinde 200 dekarlık alanda ekimi gerçekleştirilen biber hasadının sona erdiği bildirildi.

 

Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz yaptığı açıklamada sulu tarım ile birlikte Samsat ilçesinde çeşitli ürünlerin ekildiği ve bunlardan birinin ise kurutmalık ve salçalık biber olduğunu belirterek, vatandaşlarca ilgi gösterilen biber ekiminin daha da özendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Salçalık biberlerin işlenerek satışa sunulduğunu belirten Yılmaz, Maraş ve Urfa biberi olarak adlandırılan kurutmalık biberlerin ise halen kurutma aşamasında olduğunu ifade etti.

 

Yılmaz, “Müdürlüğümüzce konu ile ilgili olarak eğitim ve yayım faaliyetleri yapılmakta, biber yetiştiriciliği ile ilgili olarak Tarım Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığından yazılı doküman ve yayınlar dağıtılmaktadır. Yaptığımız eğitim çalışmaları ve yönlendirmeler neticesinde Samsat ilçesinde bu yıl için yaklaşık 200 dekarlık alanda biber yetiştirilmiş,  ilçe ekonomisine katkı sağlanmıştır. Önümüzde ki yıllar da yapılacak yayım çalışmalarıyla birlikte daha fazla biber ekileceğine inanıyorum.”şeklinde konuştu.

 

Samsat ilçesinin baraj gölü havzasında olmasına rağmen sulanan arazilerin beklenilen düzeyde olmadığını belirten Yılmaz, özellikle kota konan tütün ve kuru tarım alanlarına alternatif ürün yetiştiriciliği için sulamaya önem verilmesi gerektiğini belirterek bu amaçla Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamındaki basınçlı sulama sistemlerine verilen desteklemeler konusunda eğitim ve yayım çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekledi.




Gönderen Editör, Perşembe, 11 Kasım 2010 21:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri