Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT MÜFTÜ VEKİLİ YILMAZ ARI; - “ALLAH’I, RESULÜNÜ VE O’NUN EHL-İ BEYTİNİ ÇOK SEVİYORUZ.”   
SAMSAT MÜFTÜ VEKİLİ YILMAZ ARI; - “ALLAH’I, RESULÜNÜ VE O’NUN EHL-İ BEYTİNİ ÇOK SEVİYORUZ.”

Samsat Müftü Vekili Yılmaz Arı, Allah’ı, Hz. Muhammed’i  O’nun Ehl-i Beytini çok sevdiklerini, Hz. Muhammed ve Hz. Ali’nin yolunun Kur’an yolu olduğunu söyledi.

 

            Kahta Belediyesi Konferans Salonunda, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından “Ehl-i Beyt’in İnanç ve Kültürümüzdeki Önemi” konulu konferansta konuşan Arı, Ehl-i Beyt’in Kur’an yolunda mücadele vermiş bu uğurda şehitler vererek İslam yolunun hiç sönmeyecek meşalesini kanlarıyla tutuşturduklarını söyledi.

 

            Arı, “Bu günkü sorunların ve ayrılıkların sebebi, uğrunda can verilen değerlerin ana kaynağı olan Kur’an-ı Kerim mesajının yeterince anlaşılamamasıdır. Çağlar boyunca insanlığa medeniyet taşıyan Müslümanlar, medeniyetin yegâne membaı olan kutsal kitabımızdan uzaklaşmayı terk edip ana kaynağın çağdaş tefsirine yönelirse medeniyetin şaşmaz temsilcileri olmaya devam edeceklerdir.” şeklinde konuştu.

 

            Samsat Müftü Vekili Arı, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Vakıf Genel Koordinatörü Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan’ın da konuşmacı olarak katıldığı ve bazı akademisyenler ile çok sayıda vatandaşın izlediği konferanstaki konuşmasında, ayrılıklarımızı değil, benzerliklerimizi ön plana çıkarıp, farklılaşmayı terk edip tek ümmet olma bilinciyle birleşme ve beraberce vatan toprakları üzerinde kardeşçe yaşamanın önemine vurgu yaptı.




Gönderen Editör, Pazartesi, 08 Kasım 2010 12:52, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri